Στην Ιταλία για μεταμόσχευση καρδιάς 3χρονο κοριτσάκι!

  • Iatropedia
Στην Ιταλία και συγκεκριμένα στο νοσοκομείο Bambino Jesus της Ρώμης, μεταφέρθηκε χθες Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2012, κοριτσάκι 3 ετών, προκειμένου να υποβληθεί σε μεταμόσχευση καρδιάς.

Το μικρό κορίτσι πάσχει από οξεία μυοκαρδίτιδα με βαριά καρδιακή ανεπάρκεια, με μοναδική λύση τη μεταμόσχευση καρδιάς.

Η περίπτωση του μικρού κοριτσιού αναφέρθηκε στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων από τους θεράποντες ιατρούς του στο νοσοκομείο «Μητέρα» τα Χριστούγεννα και άμεσα ξεκίνησαν οι ενέργειες του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων για ανεύρεση του κατάλληλου κέντρου στο εξωτερικό, προκειμένου να υποβληθεί το παιδί σε μεταμόσχευση.

Ύστερα από πολλαπλές επικοινωνίες και διευθετήσεις όλων των επιμέρους ζητημάτων, χθες η μικρή ασθενής μεταφέρθηκε με αεροσκάφος Empire της Πολεμικής Αεροπορίας στη Ρώμη.

Το κοριτσάκι θα υποβληθεί σε επέμβαση τοποθέτησης τεχνητής υποστήριξης της καρδιάς, ώσπου να βρεθεί το κατάλληλο μόσχευμα.

Να σημειωθεί ότι η ανεύρεση του κέντρου υποδοχής έγινε βάσει της διακρατικής συμφωνίας μεταξύ των Οργανισμών Μεταμοσχεύσεων της Ελλάδας και της Ιταλίας για παραπομπή στη γείτονα χώρα περιστατικών, τα οποία δεν αντιμετωπίζονται στην Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν