Στην Αθήνα το 39ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ουρολογίας

  • Ρούλα Τσουλέα
39ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ουρολογίας
Το 39ο ετήσιο συνέδριο της Διεθνούς Εταιρείας Ουρολογίας (SIU 2019) θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, 17-20 Οκτωβρίου 2019.

Κέντρο της παγκόσμιας ουρολογικής κοινότητας θα είναι τις προσεχείς ημέρες η Αθήνα, όπου θα διεξαχθεί το 39ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ουρολογίας. Στο επίκεντρο του συνεδρίου θα βρεθούν, μεταξύ άλλων, ο καρκίνος του προστάτη και η ρομποτική χειρουργική, η καλοήθης υπερπλασία του προστάτη και ακανθώδη ζητήματα σεξουαλικής λειτουργίας.

Το 39ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ουρολογίας αρχίζει την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019 και θα ολοκληρώσει τις εργασίες του την Κυριακή 20 Οκτωβρίου. Θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental, ενώ θα το τιμήσει με την παρουσία του ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος θα απευθύνει χαιρετισμό κατά την τελετή έναρξης.

Το συνέδριο προσφέρει στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να συναντηθούν και να συνομιλήσουν με εκπροσώπους της παγκόσμιας ουρολογικής κοινότητας:

  • Για τις προκλήσεις στην Ουρολογία τη νέα εποχή
  • Για τους σύγχρονους τρόπους διάγνωσης
  • Για τις νέες θεραπευτικές προσεγγίσεις απλών, αλλά και πιο σύνθετων ουρολογικών προβλημάτων

«Η φιλοξενία του Παγκόσμιου Συνεδρίου Ουρολογίας στην Αθήνα είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό επιστημονικό γεγονός για την ειδικότητά μας και για την Ελληνική Ουρολογική Εταιρεία», δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας Ιωάννης Κ. Γκιάλας, χειρουργός-ουρολόγος, διευθυντής της Ουρολογικής Κλινικής στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς». «Για πρώτη φορά, μετά από πολλά χρόνια, ιδιαίτερα μετά την 10ετή κρίση, η Ελλάδα θα βρίσκεται στο κέντρο της παγκόσμιας ουρολογικής κοινότητας».

Το πρόγραμμα του συνεδρίου

Το συνέδριο απευθύνεται σε όλες τις ειδικότητες που σχετίζονται με την Ουρολογία. Οι προσκεκλημένοι ομιλητές ξεπερνούν τους 300. Τις εργασίες αναμένεται να παρακολουθήσουν περισσότεροι από 3.000 σύνεδροι από όλο τον κόσμο.

Στη διάρκεια του συνεδρίου θα παρουσιαστούν 1.000 μελέτες. Οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν χειρουργεία σε αληθινό χρόνο (live), συμπόσια, εκπαιδευτικά εργαστήρια και πολλά άλλα.

Επιπλέον θα πραγματοποιηθούν τρεις παράλληλες επιστημονικές εκδηλώσεις:

  • Society of Genitourinary Reconstructive Surgeons
  • 9th Eurasian Uro-Oncology Congress
  • 5th SIU Global Nurses Symposium

Η Ελληνική Ουρολογική Εταιρεία έχει θέσει το συνέδριο υπό την αιγίδα της και συμμετέχει ενεργά στις εργασίες του με μία διάλεξη και ένα συμπόσιο:

  • HUA Lecture: Clinical Practice Guidelines: The Unmet Needs, με ομιλητή τον Καθηγητή Διονύσιο Μητρόπουλο, την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου (09.00-09:20) στην κεντρική αίθουσα.
  • HUA Symposium: Modern Trends in Urolithiasis Management, την Κυριακή 20 Οκτωβρίου (10:30-12:30) στην κεντρική αίθουσα.

Επιπρόσθετα, πολλοί Έλληνες ιατροί ουρολόγοι συμμετέχουν ως ομιλητές ή συντονιστές διαφόρων ενοτήτων. Έχουν επίσης επιλεγεί προς παρουσίαση περίπου 60 ερευνητικές εργασίες Ελλήνων ουρολόγων.

Περισσότερες πληροφορίες για το 39ο Συνέδριο της Διεθνούς Εταιρείας Ουρολογίας και το Επιστημονικό Πρόγραμμα, μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του.