Στην Αριστοτέλους οι φαρμακοποιοί με τον ΠΦΣ να κομίζει…λίστα ανοιχτών θεμάτων

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα η συνάντηση του προεδρείου του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και συγκεκριμένα με τον υπουργό και τον αναπληρωτή υπουργό, κ.κ. Ανδρέα Ξανθό και Παύλο Πολάκη. Αργότερα θα συναντηθεί και με τον νέο πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, Σωτήρη Μπερσίμη.

Για τον ΠΦΣ, το ιδιοκτησιακό, το ωράριο λειτουργίας, οι διημερεύσεις, οι πληρωμές του ΕΟΠΥΥ, τα Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενα Φάρμακα, η απελευθέρωση των οποίων αναβλήθηκε προσωρινά αλλά επίκειται, αλλά και τα φαινόμενα των τελευταίων εβδομάδων με τις συνεχείς επιθέσεις στα φαρμακεία είναι τα πρώτα στην μακρά λίστα θεμάτων που θα γνωστοποιήσει στους κ.κ. Ξανθό και Πολάκη…

Με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ εξάλλου, θα συζητηθούν το φλέγον θέμα των πληρωμών που καθυστερούν δημιουργώντας προβλήματα ρευστότητας στα φαρμακεία. Εξάλλου, θέμα αποτελεί η επέκταση των αναλωσίμων ειδών που θα χορηγούνται από τα φαρμακεία.

Πάντως, το διευρυμένο ωράριο είναι μεγάλο αγκάθι στους κόλπους των φαρμακοποιών που τους έχει άλλωστε χωρίσει στα δύο. Το γεγονός μάλιστα ότι δύο φαρμακεία στην Αθήνα έχουν ξεκινήσει 24ωρη λειτουργία, ένα στο Παγκράτι και ένα στην Λ. Αλεξάνδρας, δυναμιτίζει τις εφημερίες, τονίζουν από τον ΠΦΣ.