Στην αναμονή οι γιατροί για χρήματα του ΕΟΠΥΥ! Επιστολή διαμαρτυρίας

  • Iatropedia
Πάνω από 2,5 χρόνια περιμένουν οι ιδιώτες γιατροί να δούνε το χρώμα του χρήματος από τον ΕΟΠΥΥ. Άγνωστο πότε θα πληρωθούν. Διαβάστε την επιστολή του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών στη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Παρά τις διαβεβαιώσεις του ίδιου του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ότι οι γιατροί θα αποπληρωθούν για τα χρέη του παρελθόντος μέχρι το τέλος του μήνα, σε λίγα 24ωρα δηλαδή, μέχρι στιγμής δε φαίνεται να έχει ολοκληρωθεί καμία διαδικασία. Χιλιάδες γιατροί περιμένουν να εισπράξουν τα οφειλόμενα δεδομένου ότι στηρίζονται σ αυτά τα κονδύλια προκειμένου να μπορέσουν να διατηρήσουν τα ιατρεία τους τα οποία καταρρέουν από τα υπέρογκα χρέη του ΕΟΠΥΥ.

Κι όταν τα εισπράξουν όμως αυτά με καθυστέρηση ετών, θα είναι μειωμένα από 10 έως 15% εξαιτίας του κουρέματος που έχει αποφασισθεί από την κυβέρνηση.

Ο Ιατρικός Σύλλογος της Πάτρας με επιστολή του στη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ υπογραμμίζει με τα πιο μελανά χρώματα την κατάσταση.

Οι γιατροί του Συλλόγου υπογραμμίζουν μεταξύ άλλων ότι δεν έχει ξεκινήσει καμία διαδικασία: «μας γνωστοποιήθηκε από τα πρώην ταμεία ότι δεν έχει προκύψει ενεργοποίηση των διαδικασιών αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς ιατρούς, λόγω έλλειψης περαιτέρω σαφών οδηγιών και εντολών έναρξης της διαδικασίας από τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ.

Η ρητή δέσμευση του πρωθυπουργού της χώρας για την καταβολή των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τους ιατρούς λήγει σε πέντε ημέρες (31/03/2013) και οι ΦΚΑ βρίσκονται σε πλήρη αμηχανία εκτέλεσης των γενικόλογων οδηγιών που έλαβαν από τον ΕΟΠΥΥ με το χαρακτήρα του «επείγοντος».

Θα πρέπει να γνωστοποιήσετε άμεσα το χρονοδιάγραμμα πληρωμών των ληξιπροθέσμων οφειλών προς τον ιατρικό κόσμο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στο μικροσκόπιο του Αρείου Πάγου «Αγία Σοφία» και Ωνάσειο για τους θανάτους παιδιών!

Ουρές για μια θέση στο ΕΣΥ! Ατελείωτες αιτήσεις για θέσεις διοικητών

Βγήκαν οι νέες τιμές στα φάρμακα! Ποια γίνονται πιο ακριβά. Παραδείγματα

Έρευνα για την υπογονιμότητα: Ποια τα προβλήματα, και οι λύσεις (μέρος 2ο)

Τι είναι και πως θεραπεύεται η εκφύλιση της ωχράς κηλίδας;

Χωρίς γιατρούς σήμερα τα νοσοκομεία Αθήνας-Πειραιά!