Νοσοκομείο Νίκαιας: Στην αγκαλιά των νοσηλευτών το νεογέννητο που προσπάθησε να πουλήσει η μητέρα του [vid]

  • Γιάννα Σουλάκη
Νίκαια
Στην ασφαλή αγκαλιά του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του Γενικού Κρατικού Νίκαιας βρίσκεται το νεογέννητο αγοράκι που λίγο έλειψε να πέσει θύμα στυγνής αγοραπωλησίας από την ίδια του τη μητέρα, γεγονός το οποίο απέτρεψε με την παρατηρητικότητά της, μαία της γυναικολογικής κλινικής του νοσοκομείου, η οποία βοήθησε να ξεσκεπαστεί η υπόθεση.

Το υγιέστατο αγοράκι, ηλικίας μόλις 12 ημερών και βάρους 2.600 γραμμαρίων, το οποίο ήρθε στο φως από τη 19χρονη μητέρα του με αποκλειστικό σκοπό να δοθεί σε άλλη γυναίκα έναντι αμοιβής, παραμένει -μετά από εισαγγελική εντολή – υπό την ασφαλή προστασία και περιποίηση του προσωπικού του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου της Νίκαιας.

Είναι πανέμορφο, όπως είπαν οι νοσηλεύτριες που το φροντίζουν στον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) Μιχάλη Γιαννάκο. Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ βρέθηκε σήμερα στο νεογνολογικό τμήμα για να ενημερωθεί για την υπόθεση, αλλά και να συγχαρεί το προσωπικό για την ετοιμότητα που επέδειξε στο να αποκαλυφθεί η απάτη και να μην πουληθεί τελικά το βρέφος από την ίδια του τη μητέρα:

«Συγχαρητήρια στο προσωπικό του Νοσοκομείου Νίκαιας, που αν και αποδεκατισμένο, δεν επέτρεψε ένα ακόμη βρέφος να γίνει προϊόν εκμετάλλευσης. Το βρέφος φιλοξενείται στη Μονάδα Νεογνών σε άριστη κατάσταση», τόνισε ο Μιχάλης Γιαννάκος.

Δείτε το βίντεο με την επίσκεψη του Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ στη Μονάδα Νεογνών του Νοσοκομείο Νίκαιας: 

Γενικό Κρατικό Νίκαιας: Μπήκε να γεννήσει με ταυτότητα άλλης γυναίκας για να πουλήσει το παιδί της μετά το εξιτήριο

 Η 19χρονη πήγε το πρωί της Παρασκευής 6/9/19 να γεννήσει στα επείγοντα του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου της Νίκαιας, με ταυτότητα άλλης γυναίκας -στην οποία, όπως παραδέχθηκε η ίδια στους αστυνομικούς- θα έδινε το μωρό αμέσως μετά το εξιτήριο.

Μιλώντας στο iatropedia.gr o υποδιοικητής του νοσοκομείου Νίκαιας, Ιωάννης Κούρλας, αποκαλύπτει ότι μια παρατηρητική μαία της μαιευτικής κλινικής του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου της Νίκαιας, ήταν αυτή που πρώτη αντιλήφθηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με την ταυτότητα της 19χρονης λεχωίδας, κατά τη διάρκεια της τυπικής γραφειοκρατικής διαδικασίας του εξιτηρίου:

“Εμείς δεν γνωρίζουμε αν είναι ή δεν είναι αγοραπωλησία βρέφους. Εμείς μιλάμε για ένα περιστατικό, που όταν η μητέρα ήρθε η ώρα να δηλώσει την ταυτότητα του παιδιού της για να πάρει το χαρτί για το ληξιαρχείο, διαπιστώσαμε ότι ήταν άλλου προσώπου. Η συγκεκριμένη μαία που ήταν να συμπληρώσει τη δήλωση, διαπίστωσε κοιτώντας την ταυτότητα ότι δεν ήταν στη φωτογραφία η μητέρα που έπρεπε να δηλωθεί, ως μητέρα του βρέφους. Κι εμείς όταν διαπιστώνουμε τέτοια γεγονότα, είμαστε υποχρεωμένοι να ειδοποιήσουμε την αστυνομία για την ασφάλεια του παιδιού και όλων των εμπλεκομένων. Και έτσι κάναμε”, τονίζει ο κ. Κούρλας.