Στοιχεία ΣΟΚ από της ΗΠΑ για την παχυσαρκία

  • Iatropedia
Η μέση γυναίκα στην σύγχρονη κοινωνία των ΗΠΑ ζυγίζει κατά μέσο όρο όσο και ο αντίστοιχος άνδρας της δεκαετίας του 1960, ενώ και ο σύγχρονος άντρας έχει μεγαλύτερο σωματικό βάρος κατά μέσο όρο από οποιαδήποτε άλλη στιγμή στην ιστορία, σύμφωνα με εκτεταμένη έρευνα του αμερικανικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

Αν αναλογιστούμε ότι ο “δυτικός” τρόπος διατροφής εκτοπίζει ολοένα και περισσότερο τις “μεσογειακές” συνήθειες ακόμα και εδώ στην Ελλάδα, τα στοιχεία που εντόπισε και ανέδειξε η έρευνα πρέπει να μας προβληματίσουν.

Η μέση αμερικανική γυναίκα ζυγίζει τώρα 75,3 κιλά, σχεδόν όσο και ο άνδρας στη δεκαετία του 1960. Και οι άνδρες στις ΗΠΑ έχουν “πάρει” σχεδόν 13 κιλά από το 1960 έως και 2010 φτάνοντας τα 85,5 κιλά σήμερα. Αυτή η αύξηση αντιστοιχεί σε 18,5% για τις γυναίκες και σε 17,6% για τους άνδρες.

Τα δεδομένα του CDC δείχνουν ότι και τα δύο φύλα έχουν αυξήσει το ύψος τους κατά 2,5 εκατοστά από τη δεκαετία του 1960.

Ο άνδρας στις ΗΠΑ σήμερα έχει κατά μέσο όρο περιφέρεια μέσης που φτάνει στα 99 εκατοστά! Οι γυναίκες έχουν αντίστοιχα περιφέρεια 94 εκατοστά!

Τα στοιχεία από την έρευνα δείχνουν επίσης ότι πάνω από το ένα τρίτο (35,1%) των ενηλίκων στις ΗΠΑ πάνω από την ηλικία των 20 θεωρούνται παχύσαρκοι. Και το 69% είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι.

Περισσότερα από 1 στα 5 παιδιά στις ΗΠΑ ηλικίας 12-19 ετών θεωρείται παχύσαρκο, με το 17,7% των παιδιών ηλικίας 6-11 ετών να αγγίζει επίσης τα όρια της παχυσαρκίας!

http://atlanta.cbslocal.com/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βρήκαν το βότανο που μειώνει 45% το περιττό σωματικό βάρος

Χάστε 3 φορές περισσότερο λίπος με αυτό το μπαχαρικό