Στη Βουλή μεταφέρθηκαν χθες όλα τα δεινά του χώρου της Υγείας

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Κόντρα Τσίπρα- Μητσοτάκη, επίθεση Φώφης Γεννηματά στην κυβέρνηση, επιμέρους διενέξεις βουλευτών, αλλά και βαρετές επαναλαμβανόμενες τοποθετήσεις για την Υγεία είχαμε χθες στη Βουλή.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε σε δευτερολογία του: «Θέλω να δώσω και μια απάντηση – γιατί έχω κουραστεί να το ακούω – στο ζήτημα της πρόσβασης των ασφάλιστρων στην υγεία. Εξακολουθείτε, κ. Τσίπρα και κύριοι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ, να λέτε ψέμα για το ζήτημα αυτό. Θα καταθέσω στα πρακτικά την Κ.Υ.Α. υπογεγραμμένη από τον κ. Σταϊκούρα, τον κ. Βορίδη και τον κ. Βρούτση, με ημερομηνία 28 Ιουνίου του 2014. «Οι ανασφάλιστοι Έλληνες πολίτες, οι νομίμως διαμένοντες στην ελληνική επικράτεια ομογενείς κ.τ.λ. κ.τ.λ. δικαιούνται δωρεάν φαρμακευτική φροντίδα». Σταματήστε, λοιπόν, κ. Τσίπρα να λέτε ψέματα. Σταματήστε πια να λέτε ψέματα. Έχουμε ένα πρωθυπουργό, ο οποίος μονίμως ψάχνει να βρει δικαιολογίες για όλα. Εσείς κ. Τσίπρα, δεν φταίτε ποτέ για τίποτα».

Αλέξης Τσίπρας

«Για πολλούς από εσάς δεν υπήρχε θέμα αγωνίας για το πώς θα νοσηλευτείτε ή πώς θα πληρώσετε τα νοσήλια, γιατί νοσηλευόσασταν τζάμπα στο «Ντυνάν» εις υγείαν των κορόιδων» όπως αποκαλύπτεται από την Εξεταστική Επιτροπή για τα σκάνδαλα στην Υγεία, είπε ο Αλέξης Τσίπρας. Και πρόσθεσε ότι  ο επόμενος μεγάλος στόχος για την Υγεία είναι έως το τέλος του 2017 να έχουν τεθεί σε λειτουργία 239 Τοπικές Μονάδες Υγείας σε 80 διαφορετικές περιοχές της χώρας.

Φώφη Γεννηματά

«Το έχουμε πει και το επαναλαμβάνουμε. Η Κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου κοστίζει πολύ ακριβά στον τόπο. Γι’ αυτό ότι και αν λένε η καταδίκη του λαού, έρχεται αμείλικτη.Και όσο πιο γρήγορα έρθει η ώρα αυτή τόσο το καλύτερο για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες», είπε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά. Νωρίτερα εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση για τα θέματα της Υγείας αναφέροντας ότι ζουν σε παράλληλο σύμπαν και επαναλαμβάνουν όσα λέει ο κ. Πολάκης αντί να βλέπουν τα χάλια στα νοσοκομεία.