Στη Βουλή η πράξη νομοθετικού περιεχομένου για Ντυνάν!

  • Iatropedia
Κατέθεσε τελικώς στην επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων της Βουλής ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος την πράξη νομοθετικού περιεχομένου για το νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν προκειμένου να ρυθμιστούν θέματα και να επιλυθούν προβλήματα όπως αυτά της μισθοδοσίας των εργαζομένων.

Ειδικότερα η πράξη νομοθετικού περιεχομένου περιλαμβάνει τη δυνατότητα έκδοσης ασφαλιστικής ενημερότητας έως τις 31.12.2012 γεγονός που σημαίνει ότι θα μπορεί να σταδιακά το νοσοκομείο να αποπληρώσει τουλάχιστον τους εργαζόμενους.

Εκτός αυτού δίδεται αναστολή στις εκκρεμοδικίες έως τις 31.1.2013 που προέρχονταν από προμηθευτές του Ντυνάν που είχαν μπλοκάρει την ασφαλιστική ενημερότητα.

Στόχος βεβαίως όλων αυτών είναι να δοθεί τελικώς το νοσοκομείο του Ερυθρού Σταυρού είτε προς πώληση είτε προς αξιοποίηση σε ιδιωτικούς φορείς, δεδομένου ότι σήμερα παρουσιάζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα και δεν μπορεί να λειτουργήσει ορθά. Ήδη αρκετοί ιδιωτικοί όμιλοι μεταξύ αυτών και Τούρκοι όπως είχε γράψει προ ημερών το iatropedia.gr, που ενδιαφέρονται να αγοράσουν το νοσοκομείο και να καταλάβουν «πίτα» από τον τομέα της υγείας στη χώρα μας

Δήμητρα Ευθυμιάδου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν