Στη Μόρια κλιμάκιο του ΕΟΔΥ με τον νέο πρόεδρο Π. Αρκουμανέα

  • Γιάννα Σουλάκη
Αρκουμανέα
Ο Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Αρκουμανέας επισκέφτηκε το πρωί της Παρασκευής τη Μόρια της Λέσβου, όπου μαζί με στελέχη του ΕΟΔΥ μετέβησαν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Μεταναστών (ΚΥΤ) και το Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Eπιτόπια αποτίμηση της κατάστασης που επικρατεί σήμερα στο ΚΥΤ καθώς και στις δομές παροχής υπηρεσιών υγείας, έκανε κατά τη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ με τον νέο πρόεδρο του Οργανισμού, Παναγιώτη Αρκουμανέα.

Υπήρξε διευρυμένη συνάντηση με τον Αναπληρωτή Διοικητή του ΚΥΤ, με εκπροσώπους της Γενικής Διεύθυνσης Μετανάστευσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Υπηρεσίας Ασύλου, τις ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στο ΚΥΤ καθώς και με αρμόδιους φορείς. Στις συζητήσεις δόθηκε έμφαση στη θωράκιση της Δημόσιας Υγείας και στην επαρκή υγειονομική κάλυψη των φιλοξενούμενων προσφύγων/μεταναστών.

Τα στελέχη του ΕΟΔΥ συναντήθηκαν επίσης με τον Διευθυντή Προγραμμάτων της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Γιατροί χωρίς Σύνορα», Απόστολο Βεϊζη, με επίκεντρο της συζήτησης την καλύτερη συνεργασία για την ολοκληρωμένη διαχείριση της υγειονομικής παρέμβασης στη Μόρια και με ιδιαίτερη έμφαση στη μέριμνα και φροντίδα για την περίθαλψη των μικρών παιδιών.Αρκουμανέα

Ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ μετέφερε στους συνομιλητές του τη βούληση και αποφασιστικότητα του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια για την ενίσχυση της υποστήριξης των υγειονομικών δομών των νησιών, που δέχονται μεγάλο φορτίο λόγω των αυξημένων μεταναστευτικών/προσφυγικών ροών, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν με επάρκεια και αξιοπρέπεια στις διογκούμενες ανάγκες.

Πιο συγκεκριμένα, έχουν εντατικοποιηθεί οι προσπάθειες για την επιτυχή ολοκλήρωση έως το τέλος του έτους των προσλήψεων του προσωπικού στα ΚΥΤ, ενώ θα γίνει άμεση επαναπροκήρυξη των κενών θέσεων και σε σύντομο χρονικό διάστημα ξεκινά η εκπαίδευση του προσωπικού που έχει ήδη τοποθετηθεί. Παράλληλα, έχουν δρομολογηθεί οι απαραίτητες προμήθειες ιατρικών αναλωσίμων, φαρμακευτικού υλικού, ηλεκτρονικού εξοπλισμού και λοιπών αναγκών.

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας υλοποιεί όλες τις απαραίτητες δράσεις για τη διασφάλιση και προαγωγή της υγείας των πολιτών και τη διαρκή υγειονομική και ψυχοκοινωνική κάλυψη των μεταναστών και προσφύγων που φτάνουν στη χώρα μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν