Στάση εργασίας των τραυματιοφορέων έως τις 3 το απόγευμα

  • Γιάννα Σουλάκη
στάση εργασίας
Στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας πραγματοποιούν οι τραυματιοφορείς στα δημόσια νοσοκομεία.

Με στάση εργασίας και συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Υγείας στην οδό Αριστοτέλους διαμαρτύρονται οι τραυματιοφορείς για τις ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό στα δημόσια νοσοκομεία, καθώς και για τη μη ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, «οι κενές οργανικές θέσεις είναι πάνω από 50%: αντί για 5.000 τραυματιοφορείς υπηρετούσαν έως τον Ιούνιο 2019 στα νοσοκομεία με όλες τις σχέσεις εργασίας 2.300». Η ΠΟΕΔΗΝ σημειώνει όχι τον Φεβρουάριο του 2020 λήγουν οι συμβάσεις 820 τραυματιοφορέων που υπηρετούν μέσω ΟΑΕΔ και 180 συνταξιοδοτούνται έως το τέλος του έτους, οπότε θα απομείνουν στα νοσοκομεία 674 τραυματιοφορείς που
είναι μεγάλοι σε ηλικία.

Η έλλειψη τραυματιοφορέων, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, συμβάλλει «κατά πολύ στις τριτοκοσμικές εικόνες που επικρατούν στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) και στις πολύωρες αναμονές των ασθενών οι οποίοι διακομίζονται υποβασταζόμενοι σε φορεία, καρότσια που μεταφέρουν οι συνοδοί»

Για του λόγου το αληθές, η ΠΟΕΔΗΝ έδωσε στη δημοσιότητα χαρακτηριστικές φωτογραφίες. 

ΠΟΕΔΗΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν