Στάση εργασίας των εργαζομένων στον Ευαγγελισμό την Τρίτη 11/06/19

  • Γιάννα Σουλάκη
Ευαγγελισμός
Στάση εργασίας αποφάσισε για την Τρίτη 11 Ιουνίου 2019, από τις 8 έως τις 11π.μ. το σωματείο Εργαζομένων στον Ευαγγελισμό, με αίτημα την καταβολή δεδουλευμένων συναδέλφων τους, αλλά και παράνομες μετακινήσεις και μετατάξεις προσωπικού.

Το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», αποφάσισε στάση εργασίας την Τρίτη 11 Ιουνίου 2019, από τις 8 έως τις 11π.μ., ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την καθυστέρηση στη μισθοδοσία για περισσότερο από 2 μήνες των συναδέλφων τους και τις «απαράδεκτες», όπως τις χαρακτηρίζουν, μετακινήσεις προσωπικού.

Αναλυτικά απλήρωτοι, ενώ παρέχουν τις υπηρεσίες τους για την κάλυψη πάγιων και διαρκών αναγκών στο νοσοκομείο, παραμένουν:

  • τραπεζοκόμοι – βοηθοί μάγειρα – σεκιούριτυ των εργολαβικών συνεργείων

Ενώ την ίδια στιγμή:

  • υπάλληλοι της Τεχνικής Υπηρεσίας (ανεξάρτητα από εργασιακή σχέση) υφίστανται το απαράδεκτο φαινόμενο των συνεχών μετακινήσεων κι εναλλαγής προσωπικού (κύρια των εργολαβικών συνεργείων) σε διάφορα νοσοκομεία, αλλά και της ανάθεσης αλλότριων καθηκόντων (με προφορικές μάλιστα εντολές) χωρίς ανάλογη εκπαίδευση, «κατάσταση που προφανώς δημιουργεί όρους μη ασφαλούς λειτουργίας των εγκαταστάσεων του νοσοκομείου με ότι, αυτό συνεπάγεται για προσωπικό, αρρώστους και περίοικους», όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι.

Οι εργαζόμενοι αναφέρουν επίσης:

«Στα πλαίσια αυτά διοργανώνουμε συγκέντρωση έξω από το ΤΕΠ του νοσοκομείου 8 –11πμ παράσταση διαμαρτυρίας στη Διοίκηση και παρέμβαση – καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας».

Ενώ ζητούν από την κυβέρνηση και τη Διοίκηση του νοσοκομείου:

  • Να μπει τέλος στην αυθαιρεσία των εργολάβων
  • Να πληρωθούν άμεσα τα δεδουλευμένα που οφείλονται στο προσωπικό.
  • Να αποκατασταθούν όλες οι απώλειες μισθολογικές, ασφαλιστικές, εργασιακές.
  • Μαζικές προσλήψεις ΜΟΝΙΜΟΥ προσωπικού όλων των ειδικοτήτων! Μονιμοποίηση των συναδέλφων που εργάζονται με ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Σταθερή & μόνιμη δουλειά για όλους με πλήρη εργασιακά, μισθολογικά, ασφαλιστικά, επιστημονικά δικαιώματα.
  • Αποκλειστικά Δημόσια, Δωρεάν Υγεία – Πρόνοια για όλο το λαό. Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δράση.

Ως προσωπικό ασφαλείας ορίζεται προσωπικό ίσο αριθμητικά με αυτό που εργάζεται στη νυχτερινή βάρδια.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν