Στάση εργασίας γιατρών και εργαζόμενων σήμερα στα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής

  • Γιάννα Σουλάκη
στάση εργασίας
Παναττική στάση εργασίας, από τις 09:00 έως τις 15:00 και κινητοποιήσεις, πραγματοποιούν σήμερα την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Οι εργαζόμενοι – γιατροί και νοσηλευτές – στο ΕΣΥ, δηλώνουν την έμπρακτη αντίθεσή τους στα σχέδια που προωθεί ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) για τις Συμπράξεις Δημόσιου – Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) με στάση εργασίας στην Αττική, αλλά και κινητοποιήσεις στο Ζάππειο, όπου πραγματοποιεί σχετική ημερίδα ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), από τις 10 το πρωί.

Δείτε επίσης: Γιατροί και εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία εναντίον Συμπράξεων Δημόσιου – Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ)

«Η ηγεσία του ΠΙΣ πρωτοστατεί στην προώθηση των κυβερνητικών σχεδιασμών για την πλήρη υποταγή της δημόσιας υγείας στην άγρια κερδοσκοπία με όχημα τις ΣΔΙΤ», αναφέρει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

«Αιτία πολέμου» είναι για την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), «η δυνατότητα εργασίας ιδιωτών γιατρών στα νοσοκομεία, η εγκατάσταση ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού από ιδιωτικές εταιρίες στα νοσοκομεία, η μετατροπή της νομικής μορφής των νοσοκομείων από Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου σε οτιδήποτε άλλο (ΝΠΙΔ, Ανώνυμες Εταιρείες)».«Δεν θα επιτρέψουμε την εμπορευματοποίηση της Υγείας που οραματίζονται κάποιοι φορείς της υγείας (π.χ. ΠΙΣ) που θέλουν να παίζουν τον ρόλο του «λαγού» στις εκάστοτε κυβερνήσεις», σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ.

Δημήτρης Βαρνάβας: Η ημερίδα οργανώθηκε εν κρυπτώ

Σε γραπτή δήλωση τους σχετικά με την ημερίδα για τις ΣΔΙΤ του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), οι εκπρόσωποι της συνδικαλιστικής παράταξης «Μέτωπο» των γιατρών του ΣΥΡΙΖΑ στο Δ.Σ. του ΠΙΣ, Δημήτρης Βαρνάβας και Μιχάλης Ψαλτάκος, αναφέρουν μεταξύ άλλων:

“Αδιαφορώντας προκλητικά στη θύελλα προβλημάτων που ταλανίζουν τους γιατρούς, το σύστημα υγείας και την ελληνική κοινωνία, η μειοψηφική ηγεσία του ΠΙΣ επέλεξε ν΄ ασχοληθεί μ΄ ένα πρόβλημα που απασχολεί αποκλειστικά την κυβέρνηση της ΝΔ, διοργανώνοντας ημερίδα για  τη σύμπραξη του δημόσιου με τους ιδιώτες και για να ακριβολογούμε τη σύμπραξη δημοσίου με τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα.

Η κατάρτιση του προγράμματος της Ημερίδας έγινε εν κρυπτώ, χωρίς να ζητηθεί η άποψη των άλλων παρατάξεων που συμμετέχουν και συγκροτούν το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΙΣ και χωρίς να δοθεί δυνατότητα να εκφέρουν άποψη μέσω ομιλιών, προφανώς για να μη διαταράξουν το κλίμα ευφορίας και πλασματικής συναίνεσης στο εγχείρημα που σχεδίασε η ΝΔ και αναλαμβάνει να διεκπεραιώσειο ΠΙΣ ως κομματικός της βραχίονας».