Στα σκαριά το νομοσχέδιο Άδωνι για ιατρικό τουρισμό.

  • Iatropedia
Στροφή στον ιατρικό τουρισμό κάνουν από κοινού τα υπουργεία υγείας και τουρισμού με σκοπό να εισρεύσουν χρήματα στον κρατικό προϋπολογισμό αλλά και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Στο πλαίσιο αυτό τα συναρμόδια υπουργεία επεξεργάζονται νομοσχέδιο για την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού, το οποίο αναμένεται να δοθεί προς δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο τον Σεπτέμβριο

Το υπό κατάθεση νομοσχέδιο,θα καθορίζει τους όρους αλλά και τις προυποθέσεις πιστοποίησης των νοσοκομειακών μονάδων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.

Παράλληλα θα διευκολύνει την προσέλκυση επενδύσεων μέσω των συμπράξεων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, αλλά και την εκδήλωση αυτοτελών ιδιωτικών επενδύσεων στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας.

Με τη σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα θα μπορούν να λειτουργούν μονάδες καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους, να παρέχουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας, καθώς η Ελλάδα διαθέτει γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό υψηλά καταρτισμένους και παγκοσμίου φήμης. Βασική επιδίωξη είναι η είσοδος της Ελλάδας στην παγκόσμια αγορά του ιατρικού τουρισμού, προβάλλοντας ως πλεονέκτημα την ιατρική εξειδίκευση με ανταγωνιστικές τιμές, που καθιστά την Ελλάδα ως προορισμό, για ιατρικό τουρισμό καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Πεποίθηση τόσο του Άδωνι Γεωργιάδη όσο και της Όλγας Κεφαλογιάννη είναι η είσοδος της Ελλάδας στην παγκόσμια αγορά του ιατρικού τουρισμού, προβάλλοντας ως πλεονέκτημα την ιατρική εξειδίκευση με ανταγωνιστικές τιμές, που καθιστά την Ελλάδα ως προορισμό, για ιατρικό τουρισμό καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Αξιοσημείωτο είναι οτι το υπουργείο Τουρισμού έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα στην αγορά του εξωτερικού, με σκοπό την ορθή προετοιμασία της προώθησης και της προβολής του ιατρικού τουρισμού ως ειδικής μορφής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νέοι διοικητές στα Δημόσια Νοσοκομεία.Ποιους διόρισε ο Άδωνις

Στα χαρακώματα ο Άδωνις με τους γιατρούς του ΕΣΥ.

Θύματα ξυλοδαρμού οι γιατροί του ΕΣΥ από συνοδούς ασθενών.Αποκαλυπτική έρευνα