Στα όριά τους οι εργαζόμενοι στο «Δαφνί» – Κινητοποίηση της ΣΥΝΟΨΥΝΟ-ΕΣΥ για συνθήκες εργασίας και αναδρομικά

  • Iatropedia
ΣΥΝΟΨΥΝΟ-ΕΣΥ
Την τραγική εργασιακή κατάσταση που υπομένουν εδώ και χρόνια οι άνθρωποι που απασχολούνται στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής «Δρομοκαΐτειο», διαπίστωσε και κατέγραψε κλιμάκιο του Συλλόγου Νοσηλευτών Ψυχιατρικών Νοσοκομείων Αττικής – ΕΣΥ (ΣΥΝΟΨΥΝΟ – ΕΣΥ).

Σύμφωνα με τα όσα είδε ο πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Γιώργος Αβραμίδης, το εύρος των υπηρεσίων που καλούνται να προσφέρουν οι ψυχιατρικοί νοσηλευτές είναι μεγάλο, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την ποιότητα τελικά των υπηρεσίων υγείας που προσφέρουν αλλά και την ορθή άσκηση των νοσηλευτικών τους καθηκόντων.

Μεταξύ άλλων, οι νοσηλευτές επωμίζονται παράτυπα και την ηλεκτρονική συνταγογράφηση των φαρμακευτικών σκευασμάτων των ασθενών -πρέπει να γίνεται με ιατρική ή διοικητική μέριμνα. Επιπλέον, το νοσηλευτικό καλείται «να παρέχει υπηρεσίες φύλαξης», παράλληλα με τα νοσηλευτικά του καθήκοντα.

Την ίδια στιγμή, η ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ συντονίζει την κατάθεση ομαδικών αγωγών ανά νοσοκομείο, με στόχο την αναδρομική και νομιμότοκη διεκδίκηση του ποσού των δύο χιλιάδων (2.000,00) ευρώ κατ’άτομο, που αντιστοιχεί στα επιδόματα της τελευταίας διετίας, δηλαδή στα επιδόματα του 2017 και 2018.

Ένα από αυτά τα νοσοκομεία είναι και το ΨΝΑ «Δρομοκαΐτειο», όπου υπάρχει εκπρόσωπος στο ΔΙΕΚ του νοσοκομείου, απο τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019 έως την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019, ώστε όποιος εργαζόμενος ενδιαφέρεται να μπορεί να συμμετάσχει στην δράση αυτή, συμπληρώνοντας μια σχετική φόρμα.

Η ανακοίνωση της ΣΥΝΟΨΥΝΟ-ΕΣΥ:

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΤΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΨΝΑ «ΔΑΦΝΙ»
 
 Η ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ, σε συνέχεια πλήθους δικαστικών αποφάσεων, συντονίζει την κατάθεση ομαδικών αγωγών ανά νοσοκομείο, με στόχο την αναδρομική και νομιμότοκη διεκδίκηση του ποσού των δύο χιλιάδων (2.000,00) ευρώ κατ’άτομο, που αντιστοιχεί στα επιδόματα της τελευταίας διετίας, δηλαδή στα επιδόματα του 2017 και 2018. Στην αγωγή μπορούν να συμμετάσχουν όλοι οι υπάλληλοι των νοσοκομείων, Νοσηλευτές, Βοηθητικό προσωπικό ΔΕ και ΥΕ, Τεχνικοί, Διοικητικοί κτλ. Το ποσόν συμμετοχής κάθε εργαζομένου είναι 30€ για το κόστος των δικαστικών εξόδων και μόνον.

Σημειώνουμε, ότι ο μήνας που διανύουμε είναι ο κατάλληλος χρόνος για την εν λόγω διεκδίκηση, αφενός γιατί αναμένουμε τη θετική ανακοίνωση του ΣτΕ οσονούπω, και αφετέρου γιατί περιλαμβάνει όλα τα επιδόματα της παρελθούσας διετίας.

Για όσους ενδιαφέρονται να συμμετέχουν απο τους υπαλλήλους του ΨΝΑ «ΔΑΦΝΙ», θα υπάρχει εκπρόσωπος στο ΔΙΕΚ του νοσοκομείου, απο τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019 έως την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019, απο τις 12.00μβ έως τις 14.00.

Τονίζουμε ότι επί του ποσού που θα επιδικασθεί δεν θα αναζητηθεί ποσοστό ως δικηγορική αμοιβή, όπως δυστυχώς γίνεται σε πολλά νοσοκομεία από τα τοπικά σωματεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν