Στα όριά τους οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Υγείας- Διαμαρτυρία στην 4η ΥΠΕ

  • Iatropedia
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα εργαζόμενοι στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας που υπάγονται στην αρμοδιότητα της 4ης ΥΠΕ, οι οποίοι έχουν να πληρωθούν 10 μήνες για τα νυχτερινά και τις εξαιρέσιμες αργίες... Η κατάσταση αυτή βέβαια δεν αφορά μόνο μία Υγειονομική Περιφέρεια αλλά και τις επτά της χώρας αφού -όπως αποδεικνύεται- ήταν λάθος να περάσει η διοίκηση των Κέντρων Υγείας από τα οικεία νοσοκομεία, στις υποστελεχωμένες Περιφέρειες...

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη.

   

«Η 4η ΥΠΕ έχει πληρώσει ένα τμήμα των οφειλών για τις εφημερίες στο ιατρικό προσωπικό αλλά εδώ και 10 μήνες δεν έχει πληρώσει ούτε ένα ευρώ για τα νυχτερινά και τα εξαιρέσιμα στο υπόλοιπο προσωπικό. Το ποσό που έχει να λαμβάνει ο κάθε εργαζόμενος είναι γύρω στα 1.500 ευρώ», αναφέρουν οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Υγείας που πραγματοποίησαν σήμερα παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της αρμόδιας ΥΠΕ.

Ομοίως, στην 3η ΥΠΕ έχουν πληρωθεί για τους εννιά πρώτους μήνες του 2015, άρα δεν είναι θέμα έλλειψης χρημάτων αλλά κάτι γραφειοκρατικό. «Έχουμε έγγραφο του υποδιοικητή της 4ης ΥΠΕ, όπου δεσμεύεται ότι 30 Οκτωβρίου θα πληρωθούν οι οφειλές για το πρώτο εξάμηνο του 2015 μέχρι τις 30 Οκτωβρίου και σήμερα έχουμε 11 Νοεμβρίου. Πολύ φοβόμαστε ότι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση και τον επόμενο μήνα, τότε τα λεφτά θα επιστραφούν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και μετά θα πρέπει να τα διεκδικήσουμε δικαστικά» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκτελεστικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία Πέτρος Κετικίδης.

   

Ο υποδιοικητής της 4ης ΥΠΕ Ηλίας Θεοδωρίδης, σε τηλεφωνική επικοινωνία με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι έχουν δίκιο και τόνισε ότι η ευθύνη για την κατάσταση αυτή οφείλεται στην αδυναμία της ΥΠΕ να διαχειριστεί τον όγκο εργασίας λόγω έλλειψης προσωπικού. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν