Στα άκρα οι σχέσεις του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου με το ΦΑΝΙΕ

  • Iatropedia
Δεν αρκούν τα προβλήματα με τους...εξωτερικούς παράγοντες, έχουν και εσωτερικά θέματα να επιλύσουν οι φαρμακοποιοί καθώς οι θέσεις του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου έρχονται πολλές φορές σε αντιπαράθεση με τις θέσεις του ΦΑΝΙΕ που εκπροσωπεί όσους έχουν διευρυμένο ωράριο λειτουργίας...

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Αίτηση διαγραφής κατά του σωματείου ΦΑΝΙΕ κατέθεσε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος στο Πρωτοδικείο Αθηνών καθώς, όπως πιστεύουν, τα μέλη του ΦΑΝΙΕ «υπονομεύουν την λειτουργία του φαρμακείου της γειτονιάς» και παρουσιάζουν συχνά «διασπαστική και διχαστική στάση».

Διαβάστε εδώ την ενημέρωση του ΠΦΣ:

Σε σύγκρουση με συμφέροντα που έχουν στόχο την διάσπαση και την αποδυνάμωση του κλάδου , προχωρά ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος στα πλαίσια της δράσης του για την στήριξη του φαρμακείου της γειτονιάς  που δέχεται την χαριστική βολή από την διαβλητή ΚΥΑ σχετικά με το ιδιοκτησιακό  καθεστώς των φαρμακείων, αλλά και το νέο μέτωπο της απελευθέρωσης των ΜΥΣΥΦΑ.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος εκπροσωπώντας τα 11.000 φαρμακεία σε ολόκληρη την χώρα κατέθεσε αίτηση διαγραφής κατά του Σωματείου ΦΑΝΙΕ ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Κωνσταντίνος  Λουράντος «έχουμε καθήκον να καταγγείλουμε όλους αυτούς που υπονομεύουν την λειτουργία του φαρμακείου της γειτονιάς και υπαγόρευσαν την απαράδεκτη απόφαση του Υπουργείου υγείας. Το εν λόγω σωματείο, λαλίστατο σε κάθε άλλη περίπτωση,  απέδειξε την ενοχή του  σιωπώντας … ηχηρά στην πρόσφατη κινητοποίηση που αφορούσε το μέλλον των φαρμακείων.  Η στάση του είναι διασπαστική και διχαστική».

Ο ΠΦΣ στην αίτησή του καταγγέλλει  το σωματείο ότι επιχειρεί διασπαστικά να υποκαταστήσει τον θεσμικό ρόλο του ΠΦΣ, κατά παράβαση των κείμενων διατάξεων του ν. 3601/28.