Στα άκρα η αντιπαράθεση ΝΔ με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας… Μαλώνουν ποιος νοιάζεται πιο πολύ για γιατρούς και νοσηλευτές!

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Η αιφνιδιαστική επίσκεψη του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο ΓΝΑ "Ευαγγελισμός" πυροδότησε αντεγκλήσεις με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη που σχολίασε αρνητικά το γεγονός... Συγκεκριμένα, όταν ο κ. Μητσοτάκης ανήρτησε στο tweeter ότι επισκέφτηκε το νοσοκομείο σε βραδιά εφημερίας και οι "γιατροί και οι νοσηλευτές είναι ήρωες", ο κ. Πολάκης του απάντησε μέσω facebook: «Όταν έκλεινε ο Άδωνις τέσσερα νοσοκομεία και έδιωχνε 2500 γιατρούς από την πρωτοβάθμια, (τότε ντε που ήσουν υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης και έβγαλες σε διαθεσιμότητα και απόλυση 15.000) ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΗΡΩΕΣ;;;;;;;; Άλλαξε image maker, από γκρεμό σε καταστροφή σε πάει.....(πάντα γύρω απ’ το Κολωνάκι βέβαια είτε για καφέ είτε για εφημερία)». Το αποτέλεσμα ήταν να ξεσπάσει ανταλλαγή...φιλοφρονήσεων. Η ΝΔ του απάντησε ότι "η αξιωματική αντιπολίτευση τον καλεί αντί να βρίζει, επειδή ο κ. Μητσοτάκης θεώρησε χρέος του να μιλήσει με γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό και ασθενείς, να τολμήσει -όπως υποχρεούται- να κάνει το ίδιο". Και από το υπουργείο Υγείας ήρθε η απάντηση...

Διαβάστε την απάντηση του υπουργείου Υγείας εκ μέρους του κ. Πολάκη:

Ως μέγιστο πολιτικό θράσος και μόνο μπορεί να χαρακτηριστεί η σημερινή ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία αναφέρεται σε ύβρεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη. Ανακοίνωση ενός κόμματος, οι βουλευτές του οποίου, τόσο παλαιότερα όσο και λίαν προσφάτως, εντάσσουν στον πολιτικό τους λόγο και μάλιστα εντός του Kοινοβουλίου, λέξεις και εκφράσεις όπως «θα σε εκτελέσω, μαυρογιαλούρος, απατεώνας, παλιογαϊδούρι, θα σου ξεριζώσω τα μουστάκια» κ.λπ.

Η καλύτερη απάντηση για το αν τολμάει ο αναπληρωτής υπουργός να επισκεφθεί τα νοσοκομεία και άλλες δομές του Δημοσίου Συστήματος Υγείας, είναι η παράθεση της λίστας με τις έως τώρα επισκέψεις του:

·        Επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας

·        Εγκαίνια νέου Σταθμού ΕΚΑΒ στην Κοζάνη

·        Επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης

·        Επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Πτολεμαϊδας

·        Επίσκεψη στα νοσοκομεία Ιεράπετρας και Αγίου Νικολάου

·        Εγκαίνια Γενικού Νοσοκομείου Θήρας

·        Επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών Ευαγγελισμός

·        Παράδοση νέων ασθενοφόρων στο Σταθμό ΕΚΑΒ στα Ιωάννινα

·        Επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας

·        Επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας

·        Εγκαίνια Τμήματος Πυρηνικής Ιατρικής στο Αντικαρκινικό Ογκολογικό Νοσοκομείο  Άγιος Σάββας

·        Εγκαίνια Βάσης Αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ στη Σύρο

·        Επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών Γ. Γεννηματάς

·        Επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών ΚΑΤ

·        Επίσκεψη στην Κεντρική Υπηρεσία του ΕΚΑΒ

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συντριπτική πλειοψηφία των παραπάνω επισκέψεων ήταν προγραμματισμένες αρκετές ημέρες πριν και δεν έγιναν νύχτα και «στα μουλωχτά».

Συστήνεται λοιπόν στον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να αρκεστεί στις πρωινές «εφόδους» για καφέ στα γνωστά στέκια νεοφιλελεύθερων του Κολωνακίου και ας αφήσει τη διαχείριση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, σε ανθρώπους που έχουν αφενός τη βούληση και αφετέρου την ικανότητα να το στηρίξουν στα πόδια του, μετά την καταστρεπτική πενταετία διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν