Σοκ στους Ιατρικούς Συλλόγους- Προσπαθούν να τους «φιμώσουν»

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Έκτακτη σύσκεψη με θέμα την προσπάθεια φίμωσης και αποδυνάμωσης των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας που επιχειρείται σε Σχέδιο Νόμου του υπουργείου Υγείας, πραγματοποίησαν οι 4 μεγαλύτεροι σύλλογοι της χώρας στα γραφεία του ΙΣΑ.

Την έκτακτη  σύσκεψη συγκάλεσε το ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου  Αθηνών με τα προεδρεία  των Ιατρικών Συλλόγων Θεσσαλονίκης , Πειραιώς  και Πατρών ενόψει της ψήφισης της διάταξης για την ηλεκτρονική διασύνδεση των Ιατρικών Συλλόγων με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο  που περιλαμβάνεται στο Νόμο περί Μεταρρύθμισης της Διοικητικής Οργάνωσης των Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας.

Το Δ.Σ  και ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γ. Πατούλης  καθώς  και οι πρόεδροι των εν λόγω  Ιατρικών Συλλόγων Α. Εξαδάκτυλος, Ν. Πλατανησιώτης και Α. Μαστοράκου, εξέφρασαν  την κατηγορηματική αντίθεσή τους  στη συγκεκριμένη διάταξη καθώς  αντιβαίνει  στην αρχή προστασίας των προσωπικών δεδομένων και καταργεί την αυτονομία των Ιατρικών Συλλόγων.

Τόνισαν ακόμη την αντιδημοκρατική διάσταση της εν λόγω διάταξης που  οδηγεί σε συγκεντρωτισμό και εξυπηρετεί τις προσπάθειες φίμωσης των Ιατρικών Συλλόγων από την  πολιτική ηγεσία.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης αποφασίσθηκε η  αποστολή επιστολής  προς τον  πρόεδρο Μ. Βλασταράκο και τα μέλη του Δ.Σ του ΠΙΣ  με την οποία καλούνται να ζητήσουν την άμεση τροποποίηση της σχετικής διάταξης προκειμένου τα στοιχεία που θα γνωστοποιούνται να περιορίζονται στα απολύτως απαραίτητα  όπως άλλωστε και η βούληση του Νομοθέτη που έθεσε την ανωτέρω υποχρέωση.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν