Σοκ στους φαρμακοποιούς από παράνομη πώληση φαρμάκου στο διαδίκτυο

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Tην άμεση διερεύνηση της παράνομης πώλησης «φαρμάκου» μέσω διαδικτύου κατόπιν σχετικής καταγγελίας του προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Έβρου ζητεί από τον ΕΟΦ ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.

Όπως καταγγέλλουν από τον ΠΦΣ, «στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα αναφέρεται ότι η συγκεκριμένη «αντιδιαβητική θεραπεία είναι το μόνο είδος φαρμάκου που μπορεί να βοηθήσει τους διαβητικούς. Όλες οι άλλες οι μέθοδοι δεν είναι σήμερα πολύ αποτελεσματικές»… Και φιλοξενείται επίσης συνέντευξη «καθηγητή, με ειδίκευση στη «διαβητολογία» με τίτλο «Ο ΔΙΑΒΗΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ. ΠΡΟΚΑΛΕΙ 2 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥΣ ΕΤΗΣΙΩΣ! ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΣΩΣΕΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ».

Στην αναφορά του ο ΠΦΣ τόσο προς τον ΕΟΦ όσο και προς τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο τονίζει χαρακτηριστικά πως σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 4 του Ν. 1963/1991 το φάρμακο είναι κοινωνικό αγαθό και χορηγείται δια χειρός φαρμακοποιού και η λιανική πώληση των φαρμακευτικών εν γένει προϊόντων επιτρέπεται μόνον υπό των νομίμως λειτουργούντων φαρμακείων.

Ο ΠΦΣ στην επιστολή του συμπληρώνει πως «σύμφωνα με την παράγραφο Α1 της υπ’ αριθμόν ΔΥΓ3(α)/127858/2004 απόφασης του Υφυπουργού Υγείας και Πρόνοιας (Β΄ 284) τα φαρμακευτικά προϊόντα της κατηγορίας ΜΥΣΥΦΑ, για την διάθεση των οποίων δεν απαιτείται ιατρική συνταγή, διατίθενται αποκλειστικά από τα φαρμακεία δια χειρός φαρμακοποιού.»

Καταλήγοντας αναφέρει ότι « ένεκα του σοβαρού κινδύνου της δημόσιας υγείας που τίθεται από τη συνέχιση της ανωτέρω παράνομης και ανεξέλεγκτης πώλησης φαρμάκων, είμαστε δε στη διάθεσή σας για οιανδήποτε διευκρίνιση».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν