ΣΟΚ: 14χρονος κόλλησε στην αντλία φίλτρου πισίνας, που του ρούφηξε τα έντερα – Τι κινδύνους κρύβουν οι πισίνες

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
πισίνα
Ένας έφηβος βρέθηκε από την μια στιγμή στην άλλη να αγωνίζεται για τη ζωή του, αφού τα έντερά του απορροφήθηκαν εν μέρει από την αντλία φίλτρου μιας πισίνας. Ο 14χρονος κόλλησε καθισμένος στην αντλία και δεν κατάφερε να απελευθερωθεί λόγω της δύναμης της αναρρόφησης.

Πισίνα – Το αγόρι απολάμβανε μια βουτιά στην πισίνα ενός ιδιωτικού κέντρου αναψυχής στην Carpesa της Βαλένθια, όταν το ατύχημα συνέβη στις 21:30 το βράδυ της 3ης Ιουνίου που μας πέρασε.

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης έσπευσαν στο σημείο και απελευθέρωσαν τον νεαρό που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο La Fe. Εκεί υποβλήθηκε σε τετράωρη χειρουργική επέμβαση και εξακολουθεί να βρίσκεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας, αλλά, σύμφωνα με τους γιατρούς βρίσκεται πλέον εκτός κινδύνου.

Ο 14χρονος παρακολούθησε μαθήματα κολύμβησης και, σύμφωνα με μάρτυρες, αυτός και μερικά από τα άλλα παιδιά έμειναν μετά το τέλος του μαθήματος για να παίξουν στο νερό. Σύμφωνα με πληροφορίες οι νεαροί αφαίρεσαν το προστατευτικό καπάκι από την κύρια αντλία του φίλτρου της πισίνας, το οποίο βρίσκεται στον βυθό, και στη συνέχεια κάθονταν πάνω του.

Ένας εκπαιδευτής που ήταν εκεί έπεσε αμέσως στο νερό για να σώσει το αγόρι, ενώ φώναξε στους υπεύθυνους να κλείσουν επιτόπου την αντλία της πισίνας. Εντωμεταξύ, στο νερό έπεσαν κι άλλοι βοηθοί, αφού το παιδί είχε κολλήσει στον βυθό, προκειμένου να του φυσήξουν απευθείας στο στόμα αέρα για να μπορεί να πάρει οξυγόνο, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Levante.

«Παγιδεύτηκε στην αντλία μόνο για μερικά δευτερόλεπτα, προτού ο υπεύθυνος κλείσει τον μηχανισμό, αλλά φάνηκαν σαν ώρες», είπε ένας μάρτυρας στην εφημερίδα.

Διεξάγεται έρευνα από την Πολιτική Φρουρά της Βαλένθια, αλλά όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν στο ότι το ατύχημα ήταν ένα άμεσο αποτέλεσμα ενός θανάσιμου παιχνιδιού.

http://www.dailymail.co.uk

Δείτε τι μπορεί να κολλήσετε από πισίνες και τζακούζι

Νομίζετε ότι η χλωριωμένη πισίνα είναι ένα ασφαλές, αποστειρωμένο περιβάλλον; Ξανασκεφτείτε το. Υπάρχουν μερικοί κίνδυνοι που ελλοχεύουν αν κάνετε μπάνιο σε μια κοινόχρηστη πισίνα, είτε στο γυμναστήριο, είτε και σε ένα φανταχτερό θέρετρο.

Δείτε ποια είναι εκείνα τα αηδιαστικά πράγματα που μπορείτε να κολλήσετε από το μπάνιο σε πισίνες, καθώς και πώς να τα αποφύγετε.

Διάρροια

Μία από τις κορυφαίες αιτίες της ασθένειας μετά το μπάνιο σε κοινόχρηστη πισίνα είναι ένα παράσιτο που ονομάζεται Cryptosporidium (crypto για συντομία), που οδηγεί σε διάρροια, πόνος στο στομάχι και ναυτία. Τα συμπτώματα μπορεί να διαρκέσουν έως και δύο εβδομάδες. Το παράσιτο καταλήγει στο νερό, αν τα κόπρανα (ακόμη και ελάχιστες ποσότητες από κάποιον που δεν έκανε ντους πριν μπει στο νερό) ενός μολυσμένου ατόμου εισέλθουν στην πισίνα. Το συγκεκριμένο βακτήριο είναι ανθεκτικό στο χλώριο και επιβιώνει έξω από το σώμα του ανθρώπου για μεγάλες χρονικές περιόδους.

Πώς θα προστατεύστε τον εαυτό σας: Το crypto εξαπλώνεται, όταν από λάθος καταπιείτε μολυσμένο νερό της πισίνας ή αν αγγίξετε το στόμα σας πριν πλύνετε τα χέρια σας. Μην αγγίζετε το πρόσωπό σας μέχρι να κάνετε ντους μετά το μπάνιο σας, με σαπούνι και ζεστό νερό.

Φλεγμονή στα μάτια

Μια αίσθηση καψίματος στα μάτια, υπερβολική δακρύρροια και ερυθρότητα μπορεί να προκύψουν εξαιτίας μιας αλλεργικής αντίδρασης στο χλώριο, ή κάποιας λοίμωξης, αν η πισίνα δεν είναι χλωριωμένη επαρκώς. Μπορεί επίσης να συμβεί αν οι υπόλοιποι άνθρωποι δεν κάνουν ντους πριν μπουν στην πισίνα, ή αν ουρήσουν μέσα σε αυτή. Τα ούρα, μαζί με διάφορα καλλυντικά και άλλες χημικές ουσίες (πχ αρώματα κλπ) που μπορεί να φύγουν από το δέρμα των ανθρώπων, μπορεί να ερεθίσουν τα μάτια σας.

Πώς θα προστατεύστε τον εαυτό σας: Μπορείτε να προστατεύσει τα μάτια σας από όλα αυτά φορώντας ένα ζευγάρι γυαλιά-μάσκα κάθε φορά που μπαίνετε στο νερό.

Εξάνθημα από τζακούζι

Πρόκειται για μια λοίμωξη του δέρματος που προκαλεί έντονη φαγούρα και η οποία μπορεί να οδηγήσει σε ανώμαλο, κόκκινο εξάνθημα, που εμφανίζεται συχνότερα στα σημεία που καλύπτονται από το μαγιό σας. Το χλώριο μπορεί εύκολα να σκοτώσει το μικρόβιο που προκαλεί αυτό το εξάνθημα, αλλά το ζεστό νερό στο τζακούζι διασπάει το χλώριο ταχύτερα.

Πώς θα προστατεύστε τον εαυτό σας: Ο κίνδυνος για εξάνθημα από τζακούζι αυξάνεται όσο περισσότερο το μολυσμένο νερό αγγίζει το δέρμα σας, το οποίο είναι ο λόγος που φαίνεται να εμφανίζονται σε περιοχές που το βρεγμένο μαγιό σας ακουμπάει επάνω σας. Καλύτερα να αφήσετε το μπάνιο στο τζακούζι για το τέλος της ημέρας, προκειμένου να κάνετε σχεδόν αμέσως ντους και να αλλάξετε ρούχα λίγο μετά. Επίσης, πάντα να πλένετε το μαγιό σας πριν το ξαναβάλετε την επόμενη ημέρα.

http://abcnews.go.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι να προσέχετε πριν μπείτε στη θάλασσα ή την πισίνα

Δεν θα πιστεύετε γιατί κοκκινίζουν τα μάτια σας στην πισίνα!…

«Όχι» στον πνιγμό «ναι» στην ασφαλή διασκέδαση στην θάλασσα και την πισίνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν