Δεν θα πιστεύετε γιατί κοκκινίζουν τα μάτια σας στην πισίνα!…

  • Iatropedia
Το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) εξέδωσε για ακόμα μια χρονιά τις νέες του οδηγίες σχετικά με την ασφάλεια της υγείας των ατόμων που κάνουν μπάνιο στις κοινόχρηστες πισίνες.

Σύμφωνα με τον Michael J. Beach, εκ των επικεφαλής του CDC, ο βήχας που ίσως έχετε από μια πισίνα προκαλείται από μια χημική αντίδραση. Το χλώριο δεν είναι αυτό που προκαλεί τον ερεθισμό στους πνεύμονες σας, αλλά τα ούρα που υπάρχουν στο νερό!

Επίσης, το χλώριο συνδέεται χημικά με όλες τις ουσίες που προσπαθεί να εξουδετερώσει από το σώμα σας και σχηματίζει χημικές ερεθιστικές ουσίες ως παράγωγα αυτής της αντίδρασης. Αυτό είναι που προκαλεί το τσούξιμο και το κοκκίνισμα στα μάτια σας: η χημική σύνδεση του χλωρίου με τα ούρα και τον ιδρώτα στο νερό και το σώμα σας!

Επιπροσθέτως, τα τελευταία χρόνια παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων ασθενειών από τις κοινόχρηστες πισίνες, κάτι που σε μεγάλο βαθμό οφείλεται σε όσους κολυμπούν ενώ έχουν διάρροια. Εκείνοι με διάρροια, δεν χρειάζεται καν να έχουν κάποιο… ατύχημα στην πισίνα για να μεταδώσουν την ασθένεια, αλλά απλά να έχουν τα μικρόβια στο σώμα τους. Αυτός είναι και ο λόγος που το CDC ενθαρρύνει όσους κολυμπούν σε κοινόχρηστες πισίνες να κάνουν ντους με νερό πριν μπουν στην πισίνα.

“Υπάρχει ένα νέα παρασιτικό μικρόβιο που έχει προκύψει ότι είναι απρόσβλητο από το χλώριο”, λέει ο Beach και προσθέτει: “Πρέπει να το κρατήσουμε μακριά από τον νερό με πρόσθετα μέτρα ασφαλείας (όπως το ντους)”.

Η λανθασμένη αντίληψη ότι το χλώριο εξαλείφει απλώς όλα τα μικρόβια κατά την επαφή είναι λανθασμένη. Χρειάζεται χρόνος για να αντιμετωπιστεί σωστά το κάθε μικρόβιο. Αν και το χλώριο σκοτώνει τα περισσότερα βακτήρια (όπως το E. Coli) σε λιγότερο από ένα λεπτό, χρειάζονται τουλάχιστον 16 λεπτά για να σκοτώσει εκείνα της ηπατίτιδας Α, ενώ το παράσιτο Cryptosporidium μπορεί να παραμείνει στην πισίνα για πάνω από 10 ημέρες.

Για όλα αυτά το CDC εξέδωσε τις ακόλουθες οδηγίες προς κάθε λουόμενο στις κοινόχρηστες πισίνες:

-Μην μπαίνετε στο νερό αν έχετε διάρροια

-Κάντε ντους προτού μπείτε στο νερό

-Μην ουρείτε στο νερό

-Μην καταπίνετε το νερό

-Πηγαίνετε τα μικρά παιδιά τακτικά στην τουαλέτα για να ουρήσουν

-Εφαρμόστε ξανά το αντηλιακό σας κάθε φορά που βγαίνετε από το νερό

-Πίνετε πολλά υγρά

http://www.aol.com/article/2015/06/19/cdc-confirms-red-eyes-at-the-pool-are-caused-by-urine-not-chlor/21198725/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σεξ στην παραλία: Δείτε τι μπορεί να κολλήσετε!

https://www.iatropedia.gr/articles/read/11250

Γιατί βουλώνουν τα αυτιά στο αεροπλάνο και πώς να το αποφύγετε

https://www.iatropedia.gr/articles/read/11902