Σκρέκας: Ιδιαίτερα σημαντική για τη φαρμακευτική βιομηχανία της χώρας η νέα δραστηριότητα της Boehringer Ingelheim

  • Iatropedia newsroom
«Η Ελλάδα αποτελεί έναν διεθνή ελκυστικό επενδυτικό προορισμό» σημειώνει ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αφορμή την σημερινή τελετή θεμελίωσης της νέας πτέρυγας του εργοστασίου της φαρμακευτικής εταιρείας Boehringer Ingelheim
«Η Ελλάδα αποτελεί έναν διεθνή ελκυστικό επενδυτικό προορισμό»

«Η Ελλάδα αποτελεί έναν διεθνή ελκυστικό επενδυτικό προορισμό» σημειώνει ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αφορμή την σημερινή τελετή θεμελίωσης της νέας πτέρυγας του εργοστασίου της φαρμακευτικής εταιρείας Boehringer Ingelheim, στο Κορωπί.

Όπως αναφέρει ο υπουργός:

«Συνόδευσα τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στη θεμελίωση της νέας επένδυσης, ύψους 130 εκατ. ευρώ της Παγκόσμιας Φαρμακευτικής Εταιρείας Boehringer Ingelheim. Σήμερα αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά ότι η Ελλάδα αποτελεί έναν διεθνή ελκυστικό επενδυτικό προορισμό.

Οι εξαγωγές της εταιρείας, από το εργοστάσιό της στην Ελλάδα, αυξήθηκαν πάνω από 40% τα τελευταία τέσσερα χρόνια φθάνοντας τα 1,2 δισ. ευρώ το 2023. Η Boehringer Ingelheim απαριθμεί ήδη στη χώρα μας 700 εργαζόμενους, ενώ με τη νέα επένδυση θα δημιουργηθούν 110 νέες θέσεις εργασίας.

Η νέα δραστηριότητα της εταιρείας είναι ιδιαίτερα σημαντική για τη φαρμακευτική βιομηχανία της χώρας μας. Η Κυβέρνησή μας και το Υπουργείο Ανάπτυξης έχουμε δεσμευτεί για την επαναβιομηχανοποίηση της Ελλάδας και αυτό θα γίνει πράξη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μητσοτάκης σε εκδήλωση της Boehringer: «Να κατευθύνουμε πόρους από τον εξορθολογισμό της φαρμακευτικής δαπάνης, σε νέα φάρμακα»

ΠΟΥ: Απαράδεκτο να καταγράφονται πάνω από 10.000 θάνατοι από κορονοϊό τον Δεκέμβριο

Ελ. Ναστούλη: «Η μάχη με τον κορονοϊό δεν έχει τελειώσει και πρέπει να είμαστε πάντα προετοιμασμένοι»