Σκηνές Φαρ Ουέστ στο νοσοκομείο Κέρκυρας! Οι απολύσεις Άδωνι και οι αντιδράσεις-Βίντεο ντοκούμεντο

  • Iatropedia
Δεν κλείνει απλά όπως φαίνεται η υπόθεση του νοσοκομείου της Κέρκυρας όπου κατεγράφη ένταση την Πέμπτη όταν ελεγκτές του υπουργείου Υγείας επιχείρησαν να κάνουν ελέγχους στο Νοσοκομείο.

Οι εργαζόμενοι αντέδρασαν με την ξαφνική εμφάνιση δύο ελεγκτών του ΣΕΥΥΠ το μεσημέρι της Πέμπτης στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας με συνέπεια να προκληθεί ένταση. Χρειάστηκε η παρέμβαση εισαγγελέα και αστυνομίας για να κατορθώσουν τελικά να παραμείνουν οι δύο «ράμπο» του υπουργείου Υγείας στο χώρο αφού συνδικαλιστές φέρονται να επιχείρησαν να τους παρεμποδίσουν.

Ωστόσο η υπόθεση δε σταματά εδώ. Ο Άδωνις Γεωργιάδης αφού διέταξε κατ επείγουσα ΕΔΕ δήλωσε ότι θα θέσει σε αυτοδίκαιη αργία όσους ενεπλάκησαν στο επεισόδιο. Γεγονός που φυσικά δεν έμεινε αναπάντητο από τους εργαζόμενους στο σύστημα Υγείας.

Ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Δημήτρης Βαρνάβας (ΟΕΝΓΕ) μιλά για ακραία και προκλητική στάση του υπουργείου Υγείας τη στιγμή μάλιστα που το νοσοκομείο παρουσιάζει αμέτρητα προβλήματα. Όπως σημειώνει: «Χτες, δύο επιθεωρητές του υπουργείου Υγείας επισκέφτηκαν για έλεγχο το Νοσοκομείο Κέρκυρας.

Όλοι οι γιατροί και το προσωπικό βρέθηκαν στις θέσεις τους. Ζητήθηκε όμως από τους επιθεωρητές να καταγράψουν τις συνθήκες επισφάλειας του νοσοκομείου το οποίο λειτουργεί με οργανική κάλυψη προσωπικού 40%, τα νεκρά τμήματα λόγω υποστελέχωσης, τον κλειστό εδώ και 2μήνες αξονικό τομογράφο την επισκευή του οποίου αρνείται να πληρώσει το υπουργείο, το παράνομο καθεστώς εφημεριών ετοιμότητας σε νευραλγικές ειδικότητες.

Οι επιθεωρητές αρνήθηκαν» σημειώνει ο κ.Βαρνάβας.

Και συνεχίζει: «Δεν σεβάστηκαν ότι βρίσκονταν απέναντι σε ανθρώπους που δουλεύουν χωρίς κανονική άδεια από το 2011, ένας μόνο για 40- 50 κλίνες ασθενών, χωρίς αναρρωτικές, χωρίς ρεπό, απέναντι σε επιστημονικό προσωπικό που σκύβει το κεφάλι προκειμένου να κρατήσει σε αυτή τη κρίσιμη το νοσοκομείο ανοιχτό. Δε σεβάστηκαν τους 11.000 Κερκυραίους που μεταναστεύουν κάθε χρόνο σε νοσοκομεία των Ιωαννίνων, της Πάτρας και της Αθήνας για καλύτερες Υπηρεσίες Υγείας, ακόμα και για απλές ιατρικές πράξεις».

Ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ μιλά για απειλές των επιθεωρητών «Με εντολή του κ. Γεωργιάδη χωρίς ποτέ να υπάρξει προπηλακισμός. Όλως παραδόξως (!) βρέθηκε αστυνομικός διευθυντής στο χώρο και οι επιθεωρητές συνέχισαν εισβάλλοντας μαζί με αστυνομικούς σε ιατρεία και χώρους νοσηλείας, εγκλωβίζοντας σ΄ ένα ιδιότυπο ανθρωποκυνηγητό γιατρούς, εργαζόμενους, ασθενείς, πολίτες που έσπευσαν στο νοσοκομείο, δημοσιογράφους στις σκάλες και σε διαδρόμους με τραυματισμούς μάλιστα κάποιων εξ αυτών, μέχρι που αποχώρησαν λόγω της έντασης που δημιούργησαν, υπό αποδοκιμασίες χωρίς όμως να δεχθούν επίθεση».

Ο Πάνος Παπανικολάου της ΑΡΣΙ, δήλωσε χαρακτηριστικά: «ο Άδωνις απέλυσε από τηλεοράσεως (!!!) εκπροσώπους των γιατρών και των άλλων εργαζομένων του νοσοκομείου Κέρκυρας, γιατί είχαν αντιδράσει σε έναν από τους «προπαγανδιστικούς ελέγχους σόου» των «επιθεωρητών» του κ. Σαμπατακάκη. Σημειώνεται πως οι «έλεγχοι» αυτοί έτσι όπως γίνονται είναι ακραίες επιδείξεις ασχετοσύνης και αμετροέπειας. Οι γιατροί και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι δικαίως εξεγείρονται όταν οι «ελεγκτές» αδιαφορούν προκλητικά για τα τριτοκοσμικά χάλια και τις θανατηφόρες ελλείψεις και ασχολούνται μόνο με το να εφευρίσκουν υποτιθέμενες ευθύνες στο προσωπικό».

Το κίνημα των Νέων Γιατρών από την άλλη σημειώνει ότι τα προβλήματα στο νοσοκομείο της Κέρκυρας είναι αμέτρητα και την ίδια ώρα οι ελεγκτές ήθελαν να εξετάσουν το ωράριο των εργαζομένων. Όπως σημειώνει το Κίνημα: «Τα σημεία που ακολουθούν δεν ήταν ανάμεσα στα ελεγχόμενα από τους ελεγκτές

-του αξονικού που είναι χαλασμένος 1 μήνα τώρα με απώλειες χιλιάδων ευρώ για το νοσοκομείο προς τα ιδιωτικά θεραπευτήρια του νομού

-του ΤΕΠ που δεν έχει νοσηλευτές

-των παράνομων εντέλλεσθε σε γιατρούς για εφημερίες εκτός αρμοδιοτήτων

– των κλινικών που εφημερεύουν χωρίς γιατρούς σε ενεργό εφημερία ή χωρίς καθόλου γιατρούς (στον αυτόματο πιλότο δηλαδή…)

– των ιδιωτών γιατρών που καλούνται στα ΤΕΠ να κάνουν διαγνώσεις σε επείγοντα περιστατικά όταν δεν εφημερεύουν ειδικοί αντίστοιχης ειδικότητας (με πληρωμή cash από την τσέπη των ασθενών και αποζημίωση στο άγνωστο..)

-του ΕΚΑΒ που έχει μόνο ένα ασθενοφόρο όλο το βράδυ για όλο το νησί

– των κλινικών που κλείνουν λόγω έλλειψης προσωπικού

– των ωραρίων που καταπατούνται

– των ρεπό που δεν δίνονται».

Οι νέοι γιατροί καταγγέλλουν ότι το μόνο που ενδιέφερε τους ελεγκτές ήταν «που ήταν κλειστό ένα γραφείο χειρουργού στις 3 παρά πέντε. Μονόφθαλμος έλεγχος…Αυτονόητη οργή προσωπικού, ιατρών και ασθενών».

Το βίντεο που ακολουθεί περιέχει αμοντάριστες σκηνές που δείχνουν όλη την έφοδο των ελεγκτών στο νοσοκομείο αλλά και τον εγκλωβισμό δεκάδων πολιτών στην εσωτερική σκάλα προς την έξοδο…

Δηλώσεις κάνουν το μέλος της ΕΓΕΣΥΚ και εκπρόσωπος των ειδικευόμενων ιατρών Λευτέρης Μαρκάτης, ο πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Κέρκυρας Αντώνης Γεωργόπουλος καθώς και ο ασθενής που ήταν αυτόπτης μάρτυρας στα γεγονότα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Διαγνωστικά με το …κιάλι! Χωρίς εξειδικευμένες εξετάσεις τα ελληνικά νοσοκομεία

Νέο χαράτσι από τη Δευτέρα στα φάρμακα! Πόσο θα πληρώνουν οι ασθενείς

Έρχονται οι νέοι διοικητές στα νοσοκομεία! Πως θα μοιραστεί η τράπουλα

Νοσοκομειακοί γιατροί: κομματικά τα κριτήρια διορισμού νέων διοικητών στο ΕΣΥ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν