Συνεχίζεται η μάχη του ΕΟΠΥΥ: Νέες κινητοποιήσεις γιατρών

  • Iatropedia
Λουκέτο μπήκε στα περσσότερα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ σε όλη τη χώρα, αλλά σε 15 μονάδες, οι συγκεντρωμένοι γιατροί αρνούνται να παραδώσουν τα «κλειδιά».

Σύμφωνα με τα στοιχεία των Ενώσεων των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, στα περισσότερα πολυϊατρεία έχει προχωρήσει στη διαδικασία της παράδοσης, ενώ σε 15 από αυτά, σε Αττική και περιφέρεια πραγματοποιούνται συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, εμποδίζοντας τις τριμελείς επιτροπές του ΕΟΠΥΥ να προχωρήσουν στην απογραφή και παραλαβή των πολυϊατρείων.

Ειδικότερα, συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται σε Λειβαδιά, Κυκλάδες, Λασίθι, Καλαμάτα, Ξάνθη, Θήβα, Πύργο, Ν. Ιωνία, Κορωπί, Πειραιά, Παγκράτι, Βύρωνα, Αγ. Δημήτριο- Δάφνη, Ν. Σμύρνη και Ασπρόπυργο.

Σήμερα το μεσημέρι στη 1 διοργανώνεται πανυγεινομική συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα κεντρικά γραφεία του ΕΟΠΥΥ στο Μαρούσι.

«Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών θα αγωνιστεί απέναντι στην Τροϊκανή Ταφόπλακα που αφήνει χωρίς επαρκή περίθαλψη εκατομμύρια ασθενείς ενώ οδηγεί στην οικονομική εξαθλίωση και στην ανεργία χιλιάδες γιατρούς», αναφέρει ο ΙΣΑ σε ανακοίνωσή του.

Η συγκέντρωση αυτή γίνεται, όπως αναφέρει:

– Για να μπορούν ΟΛΟΙ οι ασθενείς να πάρουν τα φάρμακά τους και να κάνουν τις εξετάσεις που δικαιούνται μέσα από την ελεύθερη επιλογή γιατρού

– Για να μπορούν ΟΛΟΙ οι γιατροί να εργαστούν ισότιμα χωρίς αποκλεισμούς

Μόνο 100

Την στήριξή του στις ενέργειες των τοπικών κοινωνιών και όλων των εργαζομένων στον ΕΟΠΥΥ προκειμένου να κρατήσουν ανοιχτές τις Μονάδες για την εξυπηρέτηση των ασθενών, καταθέτει ο Σύλλογος Επιστημονικού και Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ Αττικής, ο οποίος καταγγέλει παράλληλα την Κυβέρνηση που σχεδιάζει την περαιτέρω συρρίκνωση του Δημόσιου Πρωτοβάθμιου Συστήματος Υγείας περιορίζοντας τα Κέντρα Υγείας σε μόνο 100 πανελλαδικά.

100 θα μείνουν

Ο ΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ Αττικής επίσης, καταγγέλει όπως αναφέρει την Κυβέρνηση των απολύσεων και των εκβιασμών που ακόμα και σήμερα, ημέρα των απολύσεων, καθυβρίζει τους ιατρούς και τους αγώνες τους.

«Καταγγέλλουμε την Κυβέρνηση που εκτελώντας τις μνημονιακές επιταγές, γράφει μια νέα μελανή σελίδα στην ιστορία της, συνεχίζοντας την αποδομή της Υγείας, με τις καταστροφικές συνέπειες της να είναι ήδη ορατές από σήμερα» υπογραμμίζει ο ΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ Αττικής.