Συνάντηση Κουρουμπλή – Λουράντου σήμερα με πολλά ανοιχτά θέματα στην ατζέντα

  • Iatropedia
Προγραμματισμένο ραντεβού με τοπν υπουργό Υγείας, Παναγιώτη κουρουμπλή, πιθανώς και τον αναπληρωτή υπουργό Υγεάις, Ανδρέα ξανθό, έχει σήμερα στις 11 στην Αριστοτέλους ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κώστας Λουράντος.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Το Δ.Σ. του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου θα συναντήσει σήμερα στις 11 για πρώτη φορά η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας με τα θέματα του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων, το ζήτημα των ηλεκτρονικών φαρμακείων από το διαδίκτυο, και της διαφωνίας των φαρμακοποιών να επιτρέπεται η συστέγαση φαρμακείων με άλλες επιχειρήσεις, να είναι πάντα στο τραπέζι.

Βασικό αίτημα των φαρμακοποιών ωστόσο, είναι τόσο οι έγκαιρες πληρωμές εκ μέρους του ΕΟΠΥΥ που αποτελούν αγκάθι στις σχέσεις τους με τον Οργανισμό, όσο και το ζήτημα της διάθεσης των Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων αποκλειστικά από τα φαρμακεία.

Ο κλάδος των φαρμακοποιών έχει πληγεί έντονα την τελευταία 6ετία από τα μνημόνια και τις περικοπές αλλά έχει δείξει και τα… δόντια του με απεργίες και συνεχείς επαφές με τις ηγεσίες που αλλάζουν ανά έτος ή διετία στην Αριστοτέλους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ποιες είναι οι προτεραιότητες του νέου υπουργού Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή

Π.Κουρουμπλής:'' Στήριξη του ελληνικού φαρμάκου και προσλήψεις στο ΕΣΥ''