Συμβουλές υγείας για να διώξτε το άγχος!

  • Iatropedia
Η ρίζα του κακού σε πολλά προβλήματα υγείας είναι το άγχος και το έντονο στρες. Μάλιστα αρκετοί άνθρωποι έχουν την τάση να αγχώνονται υπερβολικά και μην ησυχάζουν ποτέ. Το γεγονός αυτό αναφέρουν οι ειδικοί επιστήμονες δυναμιτίζει τόσο την σωματική όσο και την ψυχική υγεία

Στην περίπτωση που το άγχος σας είναι εκτός ελέγχου , δοκιμάστε μια από αυτές τις συμβουλές.

Σηκωθείτε από τον καναπέ

Σχεδόν κάθε μορφή σωματικής δραστηριότητας μπορεί να λειτουργήσει ως αγχολυτικό. Ακόμα κι αν δεν είστε ένας αθλητής , η άσκηση είναι ακόμα μια καλή ανακουφίζει από το άγχος.

Η σωματική δραστηριότητα λόγω των ενδορφινών σας ενισχύουν την αίσθηση της ευημερίας.

Η άσκηση βελτιώνει τη διάθεσή σας. Περπατήστε ασχοληθείτε με την κηπουρική, την ποδηλασία,την κολύμβηση,την άρση βαρών

Γελάστε περισσότερο

Μια καλή αίσθηση του χιούμορ δεν μπορεί να θεραπεύσει όλες τις ασθένειες, αλλά μπορεί να σας βοηθήσει να αισθανθείτε καλύτερα, ακόμη και αν έχετε να εξαναγκασθεί να γελάσετε μέσα σας.

Έτσι, διαβάστε μερικά αστεία, πείτε μερικά αστεία, παρακολουθήσετε μια κωμωδία.

Μιλήστε

Όταν είστε σε κατάσταση στρες συναναστραφείτε με την οικογένεια και τους φίλους σας και μη κλείνεστε σε καβούκι σας

Κάντε λοιπόν ένα διάλειμμα για καφέ με έναν φίλο, έναν συγγενή email, ή να επισκεφθούν τον τόπο λατρείας σας

Μπορεί να θέλετε να τα κάνετε όλα, αλλά δεν μπορείτε. Μαθαίνοντας να λέτε όχι μπορεί να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε το άγχος σας.

Κάντε γιόγκα

Η γιόγκα είναι μια δημοφιλής μέθοδος η οποία ανακουφίζει από το άγχος. Η Γιόγκα βοηθάει να χαλαρώσετε και να διαχειριστείτε το στρες και το άγχος. Μη διστάσετε να δοκιμάστε τη γιόγκα

Κοιμηθείτε αρκετά

Όταν έχετε πάρα πολλά να κάνετε – και πάρα πολύ να σκεφτείτε – ο ύπνος σας υποφέρει.

Και η ποιότητα και ποσότητα επηρεάζει τη διάθεση σας, το επίπεδο της ενέργειας, τη συγκέντρωση και τη συνολική λειτουργία. Αν έχετε προβλήματα ύπνου, βεβαιωθείτε προσπαθήσετε να χαλαρώσετε

Κρατήστε ένα ημερολόγιο

Γράφοντας τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας και ό, τι έρχεται στο μυαλό. Δεν χρειάζεται κανείς άλλος να το διαβάσει, έτσι ώστε να μην προσπαθούμε για την τελειότητα στη γραμματική ή ορθογραφία. Απλά αφήστε τις σκέψεις σας να ρέουν στο χαρτί – ή στην οθόνη του υπολογιστή. Μόλις τελειώσετε, μπορείτε να πετάξετε έξω αυτό που γράψατε ή να το αποθηκεύσετε για να προβληματιστούν σχετικά με αργότερα.

Ακούστε μουσική

Η μουσική ανακουφίζει από το άγχος, μειώνει την ένταση των μυών και μειώνει τις ορμόνες του στρες. Δυναμώστε την ένταση και αφήστε το μυαλό σας να απορροφηθεί από τη μουσική.

Αν η μουσική δεν σας ταιριάζει, ασχοληθείτε με άλλο χόμπι όπως η κηπουρική, ράψιμο, ή η ζωγραφική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θυμός! Αντιμετωπίζεται; Τι πρέπει να γνωρίζω;

Θυμός: συμβουλές για …ασφαλή ξεσπάσματα – τι γράφει το mail του θυμού