Συμβάσεις με νέους γιατρούς αλλαγές στις διοικήσεις προσλήψεις νέα ΠΦΥ υποσχέθηκε ο Α. Τσίπρας

  • Iatropedia
Προσλήψεις με ταχείς ρυθμούς 1.100 υγειονομικών μέσα στο 2015 και κάλυψη άλλων 2.500 θέσεων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού μέσα στους επόμενους μήνες, συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ με νέους γιατρούς, ώστε να ανακοπεί η φυγή τους στο εξωτερικό και η ανεργία, αλλά και άμεσες αλλαγές στις διοικήσεις των νοσοκομείων, είναι τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής. Μάλιστα ο κ. Τσίπρας προκάλεσε αντιδράσεις όταν αναφέρθηκε στον τρόπο επιλογής των διοικητών των νοσοκομείων από τις προηγούμενες κυβερνήσεις βάσει του "συστήματος 4-2-1" που εξυπηρετούσε μικροκομματικά συμφέροντα.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Είναι γεγονός! Η Υγεία αποτελεί πεδίον δόξης λαμπρόν για όποιον επιθυμεί να αφήσει το ίχνος του στην πολιτική ζωή του τόπου. Το ίδιο φαίνεται ότι επιθυμεί και ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας που δεν δίστασε χθες το βράδυ στις προγραμματικές του δηλώσεις να δώσει το στίγμα φιλόδοξων σχεδίων, που στόχο έχουν να ελαφρύνουν λίγο το βάρος από τους ώμους των Ελλήνων…

Περιμένοντας λοιπόν αύριο το μεσημέρι τις προγραμματικές δηλώσεις του… δικού μας υπουργού, κ. Ανδρέα Ξανθού, που θα εξειδικεύσει τα μέτρα τα οποία έχει αποφασιστεί να ληφθούν για το ΕΣΥ, το ΠΕΔΥ, τους ιδιώτες παρόχους υγείας και τον περίπλοκο χώρο του φαρμάκου, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για κατάρτιση ενός πανελλαδικού χάρτη φτώχειας με στοχευμένες δράσεις που θα ανακουφίσουν τους ανασφάλιστους πολίτες και για την ολοκλήρωση του έργου της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας «που θα αποτελεί το βασικό πυλώνα για το νέο σύστημα υπηρεσιών υγείας”.

Σε ό,τι αφορά το φάρμακο, ο κ. Τσίπρας δεσμεύτηκε αναφερόμενος σε «απρόσκοπτη και ισότιμη πρόσβαση σε αποτελεσματικά ποιοτικά και ασφαλή φαρμακα για τον Έλληνα πολίτη». Τέλος, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις προσλήψεις και την επιτάχυνση και ολοκλήρωση των διαδικασιών. Συγκεκριμένα, 1.100 προσλήψεις υγειονομικών θα υλοποιηθούν εντός του 2015, ενώ άλλες 2.500 θέσεις γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού θα προκηρυχθούν το επόμενο διάστημα.