«Συμμαχία για την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα»

  • Iatropedia
''Σάρκα και οστά'' έλαβαν οι ιδέες 22 φοιτητών οι οποίοι έλαβαν σχετική υποτροφία αλλά και όλη την απαραίτητη υποστήριξη για να προχωρήσουν με την ιδέα τους και να την εξελίξουν σε επιχείρηση.

Το MBA International του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο μη κυβερνητικός οργανισμός για τη νεοφυή επιχειρηματικότητα Industry Disruptors – Game Changers (ID-GC) και η φαρμακευτική εταιρία MSD, παρουσίασαν τα αποτελέσματα της συνεργασίας τους για την αναβάθμιση της κατεύθυνσης “Innovation and Entrepreneurship” του μεταπτυχιακού προγράμματος.

Την εκδήλωση, χαιρέτισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας κ. Κώστας Φωτάκης.

Στόχος της πρωτοπόρου αυτής συμμαχίας είναι η στήριξη του μετασχηματισμού των αποτελεσμάτων της ερευνητικής διαδικασίας, καθώς και των καινοτόμων ιδεών σε πραγματικές παραγωγικές δραστηριότητες, αναδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο την αναπτυξιακή κατεύθυνση της ελληνικής οικονομίας.

Σήμερα, 9 από τους φοιτητές έχουν τις δικές τους επιχειρήσεις, οι οποίες ακολουθούν μία επιτυχημένη πορεία ενώ όλοι οι υπόλοιποι έχουν αναπτύξει τα δικά τους business plan και έχουν συμμετάσχει σε δράσεις δικτύωσης του ΟΠΑ και άλλων συνεργαζόμενων φορέων. Έξι διαφορετικοί φορείς έχουν χρηματοδοτήσει ήδη κάποια από τα project ενώ αξιόλογεςς είναι οι διακρίσεις των υποτρόφων σε διαγωνισμούς καινοτομίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Σημαντική για τους υποτρόφους ήταν η συνεισφορά των ID-GC στην μετατροπή των δεξιοτήτων τους σε πραγματικές παραγωγικές επιχειρήσεις.

Η MSD έχει χορηγήσει υποτροφίες σε 22 μεταπτυχιακούς φοιτητές που παρακολουθούν το πρόγραμμα πλήρους φοίτησης του MBA International, και συνέβαλε ώστε να ενισχυθούν περαιτέρω οι εκπαιδευτικές δομές και οι διαδικασίες του προγράμματος. Η εταιρία επενδύει στο ανθρώπινο δυναμικό της Ελλάδας ενισχύοντας τη δυνατότητα μετασχηματισμού των αποτελεσμάτων της έρευνας σε επιχειρηματική δράση και ως εκ τούτου σε ποιοτική απασχόληση, παραγωγικότητα και ανάπτυξη.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε, παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της πολιτικής ζωής του τόπου, οι οποίοι δήλωσαν έμπρακτα την στήριξη τους σε προσπάθειες που στόχο έχουν την ανάδειξη και υποστήριξη της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας κ. Κώστας Φωτάκης χαιρέτησε την εκδήλωση και δήλωσε σχετικά : «Η έρευνα και η γνώση που προκύπτει από αυτήν αποτελεί πυλώνα παιδείας και πολιτισμού. Ταυτόχρονα το μεγάλο στοίχημα είναι πώς η καινοτομία που προκύπτει από την έρευνα θα γίνει μοχλός ανάπτυξης». Στο κλείσιμο της ομιλίας του ανέφερε επίσης ότι «Οι δαπάνες για την έρευνα δεν αποτελούν κόστος αλλά επένδυση».

Ο Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητής Κωνσταντίνος Γάτσιος αφού ευχαρίστησε την MSD για την χορηγία υποτροφιών για 2η συνεχόμενη χρονιά, επεσήμανε ότι η συγκεκριμένη συνεργασία συνάδει με τις Ιδρυματικές Αξίες του ΟΠΑ –Αριστεία, Καινοτομία, Εξωστρέφεια και Κοινωνική Προσφορά– και εντάσσεται στη συνολικότερη στρατηγική του Ιδρύματος για «άνοιγμα» προς την οικονομία και την κοινωνία προς όφελος της χώρας και των πολιτών της.

Ο Διευθυντής του μεταπτυχιακού προγράμματος ΜΒΑ International, Καθηγητής Γιώργος Ιωάννου παρουσίασε συνοπτικά τις επιχειρηματικές ιδέες των υποτρόφων και τις άλλες δράσεις για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του προγράμματος. Η Ελλάδα διαθέτει εξαιρετικό δυναμικό και εμείς πιστεύουμε σ’ αυτό, και είμαστε χαρούμενοι που, με τη βοήθεια των στρατηγικών μας εταίρων, μπορούμε να συνεισφέρουμε δυναμικά και ουσιαστικά στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη του παραγωγικού ιστού της χώρας μας».

Ο διευθυντής της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (ΜΟΚΕ) του ΟΠΑ, Καθηγητής Γιώργος Δουκίδης,επισήμανε στην ομιλία του πως: «Στα πλαίσια του συντονιστικού ρόλου της ΜΟΚΕ για όλες τις πρωτοβουλίες στο ΟΠΑ για την Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα, προσπαθούμε να βοηθήσουμε σε τεχνικό επίπεδο και δικτύωσης τους υποτρόφους του iMBA στην ανάπτυξη της επιχειρηματικής τους ιδέας.

O Συν-ιδρυτής των Industry Disruptors – Game Changers, και συντονιστής της εκδήλωσης, κ. Μιχάλης Στάγκος δήλωσε: «Συνδυάζοντας την τεχνογνωσία και το ταλέντο του startup οικοσυστήματος των ID-GC με τα εκπαιδευτικά εργαλεία που προσφέρει το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την χρηματοδότηση της MSD, καταφέραμε να προσφέρουμε σε 22 ταλαντούχους νέους τη δυνατότητα να αποφοιτήσουν από το καλύτερο MBA πρόγραμμα της χώρας και παράλληλα να αναδείξουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες σε πολλά υποσχόμενες νέες επιχειρήσεις.

Τέλος, ο CEO της MSD στην Ελλάδα, κ. Haseeb Ahmad, αναφέρθηκε στη σημασία που έχει για την MSD, η στήριξη της εκπαίδευσης και η προώθηση της καινοτόμου επιχειρηματικότητας. Αναγνωρίζοντας την ερευνητική αριστεία που παράγει το ελληνικό πανεπιστήμιο, επεσήμανε τη σπουδαιότητα της πρωτοπόρου σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα στο χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης «Στην MSD έχουμε όραμα να πρωτοπορούμε σε ενέργειες που βελτιώνουν τις ζωές των ανθρώπων. Συνεργαστήκαμε με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο και τους IDGC και πιστεύω δημιουργήσαμε κάτι πραγματικά καινοτόμο με αληθινό αντίκτυπο που ενισχύει την ελληνική οικονομία και δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας. Προσφέραμε την εκπαίδευση, τα μαθήματα και την γνώση για να αναπτύξουν οι μαθητές τις δικές τους καινοτόμες επιχειρήσεις, βελτιώνοντας αισθητά τη ζωή και το μέλλον τους δήλωσε ο κ. Ahmad.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν