Συμφωνία για πολυκεντρική επιδημιολογική μελέτη στη χώρα μας

  • Iatropedia
Σε μια χώρα που δεν διαθέτει αρχείο για καμία ασθένεια, η είδηση για την ολοκλήρωση πολυκεντρικής μελέτης για τον καρκίνο του προστάτη δίνει ελπίδες...

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Υπεγράφη η συμφωνία για την έναρξη της πρώτης ευρείας πολυκεντρικής επιδημιολογικής μελέτης για τον καρκίνο του προστάτη στην Ελλάδα από την Ελληνική Ουρολογική Εταιρεία και το δίκτυο διαγνωστικών ιατρείων Iatrica.

Τα ιατρικά ιστορικά που συγκεντρώθηκαν με τη συγκατάθεση των 4.500 ανδρών που προσήλθαν στα ιατρεία του δικτύου μαζί με τα αποτελέσματα μέτρησης των δεικτών του PSA, τα οποία εξήχθησαν με την ίδια διαπιστευμένη αναλυτική μέθοδο στο εργαστήριο αναφοράς Medisyn, θα αποτελέσουν τη βάση για την εξαγωγή των πλέον ασφαλών συμπερασμάτων στη μεγαλύτερη επιδημιολογική μελέτη για τον Εθνικό Προσυμπτωματικό Έλεγχο και την αντιμετώπιση του καρκίνου του προστάτη.

Τη συμφωνία έναρξης διεξαγωγής της μελέτης υπέγραψαν εκ μέρους της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας ο πρόεδρος, Φραγκίσκος Σοφράς, και εκ μέρους του Iatrica ο πρόεδρος, Γεώργιος Βιδάκης και η διευθύνουσα σύμβουλος, Έλσα Φαβίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στο στόχαστρο τα Φάρμακα Υψηλού Κόστους και οι κλινικές μελέτες