Σήμερα οι ανακοινώσεις για την νέα πολιτική φαρμάκου- Ο πρόεδρος του ΠΦΣ σπεύδει να προειδοποιήσει για τα ΜΥΣΥΦΑ

  • Iatropedia
Όταν μιλάει ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κωνσταντίνος Λουράντος, για τα ΜΥΣΥΦΑ ή το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων, δεν "μασάει" τα λόγια του. Ειδικά δε για το θέμα της διάθεσης ΜΥΣΥΦΑ από σούπερ μάρκετ ο κ. Λουράντος τονίζει ότι πρόκειται "για φάρμακα" και όχι απλά καταναλωτικά προϊόντα και ...η συζήτηση σταματάει εκεί! Αρκεί να έχει την ίδια γνώμη και η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας που σήμερα ανακοινώνει την πολιτική της για το Φάρμακο.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Σαφείς αιχμές προς αυτούς που πιέζουν για απελευθέρωση των ΜΥΣΥΦΑ από τα φαρμακεία αφήνει ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κωνσταντίνος Λουράντος.

Από τον πρόεδρο του ΠΦΣ δεν γλυρώνουν ωστόσο και οι «διευρυμένοι» , δηλαδή οι συνάδελφοί του που επέλεξαν να «υπηρετήσουν» το ελεύθερο ωράριο λειτουργίας με αποτέλεσμα να συναντάμε σε μια γειτονιά 4 φαρμακεία ανοιχτά και σε μια άλλη κανένα…

Σε παρέμβαση του μάλιστα σε κλαδική ιστοσελίδα ο κ. Λουράντος αναφέρει χαρακτηριστικά: «Με ενδιαφέρον αλλά και προβληματισμό ενημερώθηκα από τα ΜΜΕ για την συνέντευξη τύπου του Υπουργού Υγείας για την Φαρμακευτική Περίθαλψη. Το ενδιαφέρον αφορά το περιεχόμενο και ο προβληματισμός τις ανεκπλήρωτες δεσμεύσεις του Υπουργού και της Κυβέρνησης για τα θέματα του κλάδου μας. Είναι αλήθεια ότι έχουμε χορτάσει από προεκλογικές και μετεκλογικές υπουργικές υποσχέσεις. Χορτασμένοι είμαστε επίσης και από λύσεις που δίνονται προφορικά αλλά ποτέ ουσιαστικά.

Η σημερινή διοίκηση του ΠΦΣ πολέμησε μέχρις εσχάτων όλους όσους μας οδήγησαν στην σημερινή κατάσταση. Με το ίδιο πάθος όμως θα συγκρουσθεί – κυριολεκτώ- και με την σημερινή πολιτική ηγεσία. Ο ΠΦΣ ανασυντάχθηκε μετά από μια τριετία δήθεν αντιπολίτευσης και συντάσσεται έτοιμος για πραγματική σύγκρουση…».