Σήμερα εκπνέει η προθεσμία ενστάσεων για τις τιμές 12 νέων ΜΥΣΥΦΑ

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Σήμερα λήγει η προθεσμία για τις ενστάσεις και τις συμπληρωματικές δηλώσεις των εταιριών που έχουν νέα ΜΥΣΥΦΑ προ τιμολόγηση. Οι ενδεικτικές τιμές των νέων Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων που ανήρτησε στην ιστοσελίδα του, ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), δεν αφήνουν πολλά χρονικά περιθώρια. Πρόκειται άλλωστε για εκκρεμότητες τιμολόγησης του τελευταίου τριμήνου του 2017 των οποίων η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι σήμερα 13 Μαρτίου αργά το μεσημέρι.

Οι εκπρόσωποι των φαρμακευτικών εταιριών μπορούν να αποστέλλουν παρατηρήσεις ηλεκτρονικά, στη διεύθυνση pricelist_newdrugs@eof.gr, με την ένδειξη «Παρατηρήσεις – Τιμολόγηση Νέων ΜΗΣΥΦΑ 4ου Τριμήνου 2017». Εξάλλου μπορούν να εκφράσουν τις αντιρρήσεις τους για τις τιμές ή να καταθέσουν συμπληρωματικά στοιχεία, προσερχόμενοι στο Τμήμα Τιμολόγησης Φαρμάκων του Οργανισμού, την Τρίτη 13 Μαρτίου 12-2 μ.μ.

Σύμφωνα με τον κατάλογο των νέων τιμών, για τέσσερα προϊόντα έχει γίνει συσχέτιση τιμής με αντίστοιχα ήδη κυκλοφορούντα σκευάσματα, για άλλα τέσσερα προϊόντα έχει ληφθεί υπόψη ο μέσος όρος των τριών φθηνότερων τιμών της Ευρώπης, ενώ τα τελευταία τέσσερα δεν έχουν πάρει τιμή.

Δείτε για ποια πρόκειται:

MYSYFA TIMES

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν