Silver Alert για την Υγεία- ασθενή στον «Ευαγγελισμό»!

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Το Σωματείο Εργαζομένων στο ΓΝΑ "Ευαγγελισμός" ετοιμάζει επιστολή για την ηγεσία του υπουργείου Υγείας την οποία μάλιστα έχει τιτλοφορήσει «Silver Alert: Ηλικιωμένη ονόματι Υγεία, χάθηκε».

Στην τελευταία γενική εφημερία του Ευαγγελισμού προσήλθαν 1.250 ασθενείς και έγιναν 220 εισαγωγές. Μάλιστα μόνο η Γενική Παθολογική φιλοξένησε 57 ασθενείς εκ των οποίων τα ράντζα ήταν 50 συν 15 ψυχιατρικά περιστατικά. Σύνολο 65 ασθενείς!

Με τους πόρους στα δημόσια νοσοκομεία να μην επαρκούν για πολλά πράγματα και τα ράντζα να είναι η μόνο «σταθερή» στο ΕΣΥ την τελευταία 30ετία, οι εργαζόμενοι εκπέμπουν σήμα κινδύνου λόγω κόπωσης και αυξανόμενης ροής ασθενών στο δημόσιο σύστημα υγείας…

Το παράδειγμα του Ευαγγελισμού δεν είναι βεβαίως χαρακτηριστικό καθώς αντίστοιχη κατάσταση επικρατεί μόνο σε μεγάλα νοσοκομεία όπως είναι ο «Άγιος Παντελεήμονας» της Νίκαιας και το Αττικόν. Ωστόσο, σε αυτά τα μεγάλα νοσοκομεία με τους 1000+ ασθενείς που εξετάζονται σε κάθε γενική εφημερία, αντί η κατάσταση να βελτιώνεται, χειροτερεύει και με δεδομένη την κόπωση και υποστελέχωση που επικρατεί, είναι ζήτημα χρόνου και κακής τύχης για να συμβεί κάτι σοβαρό.

Προσωρινά, εκπέμπεται απλά το silver alert στην Υγεία και αναμένεται η απάντηση από το υπουργείο Υγείας για το πότε και πως θα ….βρεθεί!