Συγκέντρωση εργαζομένων και… περικύκλωση του νοσοκομείου Κέρκυρας

  • Iatropedia
Πως λέμε "ο κόμπος έφτασε στο χτένι;"... Έτσι ακριβώς συνέβη με τους γιατρούς και τους λοιπούς εργαζόμενους του νοσοκομείου της Κέρκυρας που δεν μπορούν πια να βλέπουν το ίδρυμα να διαλύεται από την υποστελέχωση και τα ημίμετρα, που λαμβάνονται κατά καιρούς για την στήριξή του. Μάλιστα, για να διαμαρτυρηθούν, προέβησαν σε συγκέντρωση γύρω από το νοσοκομείο και σε περικύκλωσή του με την συμμετοχή μάλιστα κατοίκων του νησιού.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

«Λουκέτο» κινδυνεύει να βάλει η παιδιατρική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας λόγω της έλλειψης ειδικών γιατρών. Τον ίδιο δρόμο θα πάρει άλλωστε και ο εργαστηριακός τομέας του νοσοκομείου που αντιμετωπίζει το πρόβλημα της υποστελέχωσης ακόμα πιο έντονα.

Οι γιατροί και οι λοιποί εργαζόμενοι του νοσοκομείου έχουν επανειλημμένως κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάτι δραστικό και αποτελεσματικό ώστε να ανακουφιστούν από τα προβλήματα.

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση των γιατρών:

Ευχαριστούμε όλους στέκονται δίπλα μας και κυρίως δίπλα στο νοσοκομείο τους. Με αυτό τον κόσμο που σήμερα κύκλωσε το νοσοκομείο μας, ως παρακαταθήκη θα απαιτήσουμε μεσα στις επόμενες ημέρες ακόμα πιο δυνατοί, τη στελέχωση του σε ιατρούς προσωπικό, αλλά και την

εύρυθμη λειτουργία των εργαστηρίων του.

Το γεγονός ότι περισσότεροι από 700 άνθρωποι βγήκαν από τα σπίτια τους και έφτασαν μέχρι το

Κοντόκαλι για να στηρίξουν το νοσοκομείο και τους εργαζόμενους τους για εμάς αποτελεί δείγμα ότι οι αγώνες μας έχουν ανταπόκριση.

Ας ανοίξουν τα αυτιά τους και οι υπεύθυνοι της Πολιτείας, για να μην κλείσει η παιδιατρική και να

μπορέσει να λειτουργήσει στοιχειωδώς το μοναδικό δευτεροβάθμιο νοσηλευτικό όργανο του νησιού μας.

Εμείς ως Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Κέρκυρας θα δώσουμε μάχη για αυτό το σκοπό. Καλούμε τον κόσμο αυτό που σήμερα βρέθηκε στο ΓΝ Κέρκυρας και ακόμα όσους σήμερα δεν μπόρεσαν να φτάσουν μέχρι το νοσοκομείο, να επαγρυπνούν μέχρι την οριστική αποφυγή του κλεισίματος

της Παιδιατρικής και την στελέχωση του νοσοκομείου. Σήμερα κερδίσαμε μια μάχη, ο αγώνας είναι μπροστά μας.

Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Κέρκυρας