Self test: Από τα σχολεία θα γίνει η παραλαβή των self test για τους μαθητές στην Αχαΐα

  • Γιάννα Σουλάκη
self test
Δυσλειτουργίες στη διανομή των δωρεάν self test στους μαθητές που δίνουν πανελλαδικές εξετάσεις σημειώνονται στην Αχαΐα, με δεδομένη την απόφαση του Φαρμακευτικού Συλλόγου της περιοχής να προχωρήσει σε παύση της χορήγησης τους.

Σύμφωνα με απόφαση του Φαρμακευτικού Συλλόγου της Αχαΐας, τα φαρμακεία της περιοχής σταμάτησαν στις 7 Ιουνίου την δωρεάν διανομή των self test, επικαλούμενοι φόρτο εργασίας.

Έτσι, οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών εξετάσεων, καλούνται να προμηθευτούν τα αυτοδιαγνωστικά τεστ, τα οποία είναι υποχρεωτικά για τη συμμετοχή τους στις εξετάσεις, από τις σχολικές μονάδες.

Δείτε επίσης: «Μπάχαλο» με τους φαρμακοποιούς: Σταματά στην Αττική η δωρεάν διάθεση self test – Έληξε την κινητοποίηση η Θεσσαλονίκη

Οι υπόλοιποι μαθητές και εκπαιδευτικοί της χώρας μπορούν να παραλάβουν τρία self test, την εβδομάδα από Δευτέρα 14/6 έως και Σάββατο 19/6 από τα φαρμακεία (εργάσιμες ώρες, πλην διημερεύσεων και διανυκτερεύσεων), για τις τρεις επόμενες εβδομάδες από 21/6, 28/6 και 5/7.

Από τη Φαρμακαποθήκη οι παραλαβές των self test από τους υπεύθυνους των σχολικών μονάδων στην Αχαΐα

Οι υπεύθυνοι εξεταστικών κέντρων που ορίστηκαν από τις Σχολικές Μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα παραλάβουν τα self-test για τους μαθητές, εκπαιδευτικούς και λοιπό προσωπικό των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών Σχολείων και για τους υποψήφιους των Πανελλαδικών Εξετάσεων από την φαρμακαποθήκη PHARMA GROUP ΑΧΑΪΑΣ, Ίου 40, Αγ. Γεώργιος Λάγγουρα, Πάτρα, κατά τις παρακάτω ημέρες και ώρες:

  •  ΔΕΥΤΕΡΑ 8:00 – 17:00 οι υπεύθυνοι παραλαβής self-test για τα Δημοτικά Σχολεία
  • ΤΡΙΤΗ 8:00 – 21:00οι υπεύθυνοι παραλαβής self-test για Νηπιαγωγεία
  • ΤΕΤΑΡΤΗ 8:00 – 17:00 και θα τα παραδώσουν σε κάθε δικαιούχο, εντός των σχολικών μονάδων.