«Μπάχαλο» με τους φαρμακοποιούς: Σταματά στην Αττική η δωρεάν διάθεση self test – Έληξε την κινητοποίηση η Θεσσαλονίκη

  • Γιάννα Σουλάκη
self test
Ως ανεξάρτητα "βασίλεια" λαμβάνουν το τελευταίο διάστημα τις αποφάσεις για τις κρίσιμες διεκδικήσεις του κλάδου, οι κατά τόπους Φαρμακευτικοί Σύλλογοι.

Την ώρα που ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε την παύση των κινητοποιήσεων που είχε εξαγγείλει με την διακοπή της διάθεση των δωρεάν self test, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής αποφάσισε τη διακοπή της δωρεάν χορήγησης των αυτοδιαγνωστικών τεστ, από την 19η Ιουνίου χωρίς παράταση.

Είχε προηγηθεί πρόσκληση από την πλευρά του Υπουργείου Υγείας και του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη, προς τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο για συνάντηση εργασίας την ερχόμενη Τετάρτη (16/9), με σκοπό τη συνέχιση της διάθεσης των self test από τα φαρμακεία.

Δείτε επίσης – Self test: Σε διάλογο μπαίνει η κυβέρνηση για να συνεχιστεί η διάθεση από τα Φαρμακεία

Η ανακοίνωση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΦΣΑ, αναφέρει χαρακτηριστικά:

Το διοικητικό συμβούλιο του ΦΣΑ απεφάσισε την διακοπή της δωρεάν χορήγησης των self test από τς φαρμακεία των μελών του από την 19η Ιουνίου 2021 χωρίς περαιτέρω παράταση.
Η απόφαση αυτή βασίστηκε στην αναξιοπιστία της Κυβέρνησης, η οποία εδώ και τρεις μήνες δεν ξεκίνησε καν την συζήτηση για επίλυση θεσμικών προβλημάτων του κλάδου, όπως γραπτώς είχε δεσμευτεί ο υπουργός κ. Κοντοζαμανης.
Η μη τήρηση της υπογραφής της Κυβέρνησης έρχεται να ακολουθήσει την προηγούμενη μη τήρηση της υπογραφής της σχετικά μα την διάθεση των Φαρμάκων Υψηλού Κόστους.
Αν η κυβέρνηση είχε στοιχειωδώς την θέληση να προχωρήσει στην επίλυση οποιουδήποτε σοβαρού προβλήματος θα είχε ξεκινήσει τουλάχιστον να συζητά μαζί μας.
Αντί για αυτό, τρεις μέρες πριν από την λήξη της παράτασης που δόθηκε από τους φαρμακοποιούς, συναισθανόμενοι την αγωνία μαθητών και οικογενειών τους, αποφασίσαμε αντί για 6 Ιουνίου που έληγε η συμφωνία, να τελειώσει στις 19 Ιουνίου.
Ως εδώ με τις αδιαφανείς συμφωνίες με την κυβέρνηση, που οδήγηςαν σε διασυρμό του κλάδου.
Οι φαρμακοποιοί θα διεκδικήσουν δυναμικά την επίλυση των θεσμικών τους αιτημάτων.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Κωνσταντίνος Λουραντος
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Ηλίας Γιαννογλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν