Σεισμός Σάμος: Δύο τραυματίες μεταφέρονται στην Αθήνα – Μεταξύ αυτών και ένας 14χρονος

  • Γιάννα Σουλάκη
Σάμος
Σε βαρύτερη βρίσκονται δύο από τους 9 τραυματίες που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο της Σάμου, μετά τον καταστροφικό σεισμό των 6,7 Ρίχτερ. Ένας 14χρονος μαθητής και μία 63χρονη γυναίκα αναμένεται να μεταφερθούν σε νοσοκομεία της Αθήνας.

Δεκαεννέα συνολικά πολίτες βρέθηκαν στο Νοσοκομείο Σάμου και το Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου, μετά τον ισχυρό σεισμό που έπληξε την περιοχή το μεσημέρι της Παρασκευής 30/10, για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Δύο από τραυματίες έχουν βαρύτερα τραύματα και οι γιατροί αποφάσισαν την αεροδιακομιδή τους σε νοσοκομεία της Αθήνας. Πρόκειται για έναν 14χρονο μαθητή με ανοιχτά κατάγματα, ο οποίος θα δικομιστεί στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού», αλλά και για μία 63χρονη γυναίκα με κάταγμα ζυγωματικού και μερική ρήξη σπλήνα, στο Νοσοκομείο ΚΑΤ.

Δείτε επίσης – Σεισμός Σάμος: Δύο θάνατοι παιδιών και 8 τραυματίες ο τραγικός απολογισμός – Επιτόπου Ομάδα της Ιατρικής Καταστροφών του ΕΚΑΒ

Κοντά στον τραυματισμένο μαθητή θα βρεθεί στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού» σήμερα το βράδυ και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Στο Νοσοκομείο Σάμου, πάντως, παραμένουν για νοσηλεία 7 τραυματίες, όλοι εκτός κινδύνου, σύμφωνα με ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας. Τέλος στο Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου μετέβησαν 10 πολίτες με δικά τους μέσα. Τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και επέστρεψαν στις οικίες τους. «Όλες οι υγειονομικές μονάδες παραμένουν σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας», αναφέρει το Υπουργείο Υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν