Σε συναγερμό το Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης για ύποπτο κρούσμα κοροναϊού – Σε απομόνωση 19χρονος Ιάπωνας

  • Γιάννα Σουλάκη
Μαμάτσειο
Συναγερμός σήμανε το πρωί της Πέμπτης (12-02-2020) στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης, στο οποίο προσήλθε 19χρονος Ιάπωνας με συμπτώματα, αλλά και ιστορικό, που οδηγούν σε υποψίες για πιθανό κρούσμα κοροναϊού.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τα τοπικά μέσα της περιοχής, ο νεαρός Ιάπωνας, ο οποίος βρέθηκε στην Κοζάνη για να επισκεφτεί συγγενικά του πρόσωπα που εργάζονται ως σύμβουλοι στη ΔΕΗ, ταξίδεψε στην Ελλάδα μέσω Σιγκαπούρης, αλλά και Γερμανίας, ερχόμενος σε επαφή με δεκάδες Κινέζους. Αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται σε καραντίνα στο «Μαμάτσειο».

Μαμάτσειο: Τι λέει ο διοικητής του νοσοκομείου

Όπως ανέφερε στο Kozanimedia ο διοικητής του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Στέργιος Γκανάτσιος, “Τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα από το πρωτόκολλο και, σύμφωνα με τις οδηγίες, ο ασθενής έχει μπει για τις επόμενες 48 ώρες σε θάλαμο απομόνωσης, μέχρι να εξακριβωθεί εάν πρόκειται για κρούσμα ή όχι. Πάντως οι περισσότερες εκτιμήσεις δείχνουν ότι πρόκειται για γρίπη, αλλά θα πρέπει να γίνουν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις.”

Να σημειωθεί πως ο 19χρονος δε θα μεταφερθεί στο νοσοκομείο αναφοράς, «Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαϊδας», παρά μόνο εάν διαπιστωθεί πως πρόκειται για κρούσμα κοροναϊού. Τα αποτελέσματα θα βγουν πιθανόν αύριο, Πέμπτη. Σύμφωνα με πληροφορίες του iatropedia.gr, ωστόσο, το συγκεκριμένο περιστατικό δεν πληρεί τα επιδημιολογικά κριτήρια του «ύποπτου κρούσματος», παρά μόνο του «πιθανού».