Σε πλήρη κατάρρευση το ΠΕΔΥ Καλαμάτας- Κενές οι 40 από τις 58 θέσεις

  • Iatropedia
Τα εργαστήρια του ΠΕΔΥ Καλαμάτας υπολειτουργούν ή δεν λειτουργούν καθόλου. Ο εξοπλισμός παραμένει αναξιοποίητος με αποτέλεσμα πάρα πολλά περιστατικά να παραπέμπονται στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας. Ενδεικτικά αναφέρθηκε ότι πριν από 1,5 έτος εκτελούνταν 1.700 μετρήσεις οστικής πυκνότητας, ενώ σήμερα καμμία, αφού το ακτινολογικό τμήμα δεν λειτουργεί.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Συνάντηση του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας του ΠΕΔΥ-ΕΟΠΥΥ κ. Παναγιώτη Ψυχάρη με τους γιατρούς του ΠΕΔΥ Καλαμάτας, καθώς και με απολυμένους γιατρούς του νομού έφερε στην επιφάνεια όλα τα προβλήματα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας στην περιοχή.

Στη συνάντηση έγινε αναφορά σε όλα τα προβλήματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στην Καλαμάτα και κοινή διαπίστωση ήταν ότι η μονάδα υπολειτουργεί λόγω υποστελέχωσης σε ιατρικό προσωπικό.

Σήμερα υπηρετούν 18 γιατροί από 58, δεν υπηρετούν βασικές ειδικότητες όπως νευρολόγοι, καρδιολόγοι, πνευμονολόγοι, ακτινολόγοι, ενώ υπηρετεί μόνο ένας παιδίατρος.

«Η μονάδα ΠΕΔΥ Καλαμάτας είναι μία από τις πολλές μονάδες στην περιφέρεια που χαρακτηρίζονται από ερήμωση. Καλείται η πολιτεία να βρει άμεσα λύση, ώστε να στελεχωθεί το Πρωτοβάθμιο Σύστημα Υγείας»αναφέρουν οι γιατροί του ΠΕΔΥ.