Σε πήλινα πόδια τα απογευματινά χειρουργεία στο ΕΣΥ! Τι εμπόδια υπάρχουν

  • Iatropedia
Μπορεί ο Άδωνις Γεωργιάδης να θέλει να προωθήσει ρύθμιση με την οποία να επιτρέπονται τα απογευματινά χειρουργεία αλλά όχι δωρεάν στο ΕΣΥ, φαίνεται όμως ότι τα εμπόδια είναι ανυπέρβλητα. 'Ηδη πάντως με τροπολογία που εντάχθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών εν μέσω αντιδράσεων, δίνεται η δυνατότητα να εργάζονται σε δημόσια νοσοκομεία γιατροί με μπλοκάκι.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Καιρό τώρα ο Άδωνις Γεωργιάδης διαφήμιζε ότι όποιος στο άμεσο μέλλον θα θέλει να χειρουργηθεί στο ΕΣΥ γρήγορα και χωρίς καθυστερήσεις θα πρέπει να πληρώνει και να μπαίνει στο χειρουργικό τραπέζι το απόγευμα. Το σχέδιό του είναι προ των πυλών αλλά οι δυσκολίες στο φιλόδοξο σχέδιο Άδωνι με το οποίο σκοπεύει να γεμίσει και τα ταμεία των νοσοκομείων, είναι ουκ ολίγες.

Τα αγκάθια

-Τα περισσότερα νοσοκομεία της χώρας δε διαθέτουν ούτε το απαραίτητο προσωπικό για την πρωινή τους λειτουργία

-Για να ανοίξουν απόγευμα χειρουργικές αίθουσες θα πρέπει να παραταθούν βάρδιες γιατρών, νοσηλευτών και άλλων απαραίτητων εργαζομένων γεγονός που σημαίνει επιπλέον κόστος για το ΕΣΥ

-Είναι άγνωστο πως θα γίνει ταυτόχρονη χρέωση του χειρουργείου με ιδιωτικά κριτήρια (καταβολή κόστους από ασθενή) αλλά και χρέωση Κλειστού Ενοποιημένου Νοσηλίου (ΚΕΝ), που συνήθως γίνεται στο ΕΣΥ όταν υπάρχει νοσηλεία ασθενούς.

-Τι θα γίνει με όσους δε διαθέτουν χρήματα να χειρουργηθούν με διαδικασίες εξπρές το απόγευμα, δεδομένου πως υπάρχει η εκτίμηση ότι οι χειρουργοί θα ρίξουν όλο το βάρος τους το απόγευμα.

-Η πώληση ελκυστικών πακέτων σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες θα πρέπει να περιλαμβάνει και το απαραίτητο δωμάτιο Α' θέσης, γεγονός που αποκλείει όλους τους υπόλοιπους από μια καλύτερη φιλοξενία.

-Πως θα πληρώνονται όσοι συμμετέχουν στην απογευματινή διαδικασία. Και το ζήτημα δεν αφορά μόνο τους χειρουργούς που θα μπαίνουν στα χειρουργεία αλλά και το λοιπό προσωπικό.

-Ποιες θα είναι οι δικλείδες ασφαλείας ώστε να μην γίνεται είσπραξη μαύρου χρήματος από γιατρούς που θα επισπεύδουν τα χειρουργεία για τους έχοντες και είναι πιθανό να τους χειρουργούν τις πρωινές ώρες;

-Την ώρα που σήμερα δεν επαρκούν τα κρεβάτια και πολλοί ασθενείς νοσηλεύονται σε ράντζα, πως θα διατηρούνται κενές κλίνες για να νοσηλεύονται όσοι πληρώνουν και χειρουργούνται το απόγευμα;

-Υπάρχουν έντονες αντιδράσεις και μέρος των νοσοκομειακών γιατρών.

Ενδεικτική ήταν η δήλωση του προέδρου των νοσοκομειακών γιατρών Δημήτρη Βαρνάβα (ΟΕΝΓΕ) που είχε κάνει όταν ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε πρωτοανακοινώσει τα σχέδιά του: “Υποθέτουμε –αν και δεν είμαστε απολύτως βέβαιοι- πως ο κ. Γεωργιάδης γνωρίζει πως εκατοντάδες χειρουργικές αίθουσες στα Νοσοκομεία της χώρας παραμένουν κλειστές από έλλειψη προσωπικού και υλικών.

Υποθέτουμε ακόμη πως ο κ. Γεωργιάδης γνωρίζει πως στη χώρα μας υπάρχουν πάνω από 3 εκατ. ανασφάλιστοι και άποροι που στερούνται τα στοιχειώδη για την καθημερινή τους επιβίωση” και αναρωτιέται: “Πώς λοιπόν τα χειρουργεία που αντικειμενικά αδυνατούν να λειτουργήσουν το πρωί θα λειτουργούν το απόγευμα; Με ποιο προσωπικό και ποια υλικά;”

Ο κ.Βαρνάβας υπογραμμίζει με σκληρή γλώσσα: “Ο κ. Γεωργιάδης προφανώς επιδιώκει να χειρουργούν τα Νοσοκομεία μόνον όσους έχουν να πληρώσουν, αναθέτοντας στον Άδη να φροντίσει για τους οικονομικά αδύναμους.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί, έχοντας βαθιά συναίσθηση του όρκου που έδωσαν, δεν πρόκειται να γίνουν έμποροι, προκειμένου να ικανοποιήσουν τους απάνθρωπους και εγκληματικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης και των τοκογλύφων δανειστών μας”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έρχεται κούρεμα σε φάρμακα και εξετάσεις! Νέο πλαφόν δια χειρός Άδωνι. Όλα τα κριτήρια

Μπλόκο εργαστηρίων-γιατρών στον ΕΟΠΥΥ! Με μετρητά θα κάνουν διαγνωστικές εξετάσεις οι ασθενείς

Έρχεται νέο κατάλογος με φάρμακα χωρίς συνταγή! Δε θα αποζημιώνονται από ΕΟΠΥΥ

Γιατροί με μπλοκάκι στο ΕΣΥ! Ανοίγει η πόρτα για ιδιώτες στα νοσοκομεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ