Σε μηνιαία βάση θα υπολογίζει το rebate ο ΕΟΠΥΥ- Τι μας εξηγεί ο Σωτήρης Μπερσίμης

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Πιο εύκολο, ξεκάθαρο και αποδοτικό είναι το rebate που υπολογίζεται σε μηνιαία βάση, σύμφωνα με όσα τουλάχιστον υποστηρίζει ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Σωτήρης Μπερσίμης μιλώντας στο iatropedia.gr.

Στην ερώτηση που θέσαμε στον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ σχετικά με το τι σημαίνει πρακτικά η αλλαγή από τον 3μηνο υπολογισμό, στον μηνιαίο, μας είπε χαρακτηριστικά:

«Πρακτικά δεν θα υπάρχουν πιστωτικά τιμολόγια καθώς η διαδικασία θα είναι μηνιαία, θα υπάρχει σταθερή χρηματορροή αλλά δεν θα παραμένουν προς εκκαθάριση και πολλοί μήνες από τον Οργανισμό με αποτέλεσμα ο πάροχος να έχει πιο ξεκάθαρες και συχνές πληρωμές».

Όπως αναφέρουν από τον ΕΟΠΥΥ, «στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού και της βελτίωσης της λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ προς όφελος όλων των εμπλεκόμενων στο χώρο της Υγείας και ιδίως των πολιτών, ολοκληρώθηκε ο μετασχηματισμός της διαδικασίας υπολογισμού του rebate. Η νέα διαδικασία γίνεται πλέον σε μηνιαία βάση και εφαρμόζεται στο σύνολο των συμβεβλημένων παρόχων για τους οποίους προβλέπεται rebate».

Ειδικά ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Σωτήρης Μπερσίμης δήλωσε σχετικά: «Το νέο σύστημα υπολογισμού του rebate σε μηνιαία βάση είναι καλύτερο για όλους. Είναι άμεσο και πιο εύκολο να ελεγχθεί. Επίσης δίνει τη δυνατότητα καλύτερου προγραμματισμού στον ΕΟΠΥΥ και στους παρόχους με αποτέλεσμα μια αποδοτικότερη συνεργασία, που τελικά θα φέρει καλύτερες υπηρεσίες υγείας για τους πολίτες».