Σε κρατούμενους, μετανάστες και προσωπικό σε Κορυδαλλό και Αμυγδαλέζα οι αδιάθετες δόσεις εμβολίων

  • Γιάννα Σουλάκη
Κορυδαλλός
Τον μηχανισμό αναπλήρωσης δόσεων εμβολίων που δεν αξιοποιήθηκαν από τα ραντεβού που χάθηκαν λόγω των εξαιρετικά δυσμενών καιρικών συνθηκών, ενεργοποίησε η γενική γραμματεία του Υπουργείου Υγείας. Έτσι, περισσότερες από 1.000 δόσεις εμβολίων διατέθηκαν εχθές για τον εμβολιασμό κρατούμενων, μεταναστών και προσωπικού στις κλειστές δομές του Κορυδαλλού και της Αμυγδαλέζας.

Μέχρι τα μεσάνυχτα χθες το βράδυ πραγματοποιούνταν εμβολιασμοί κρατουμένων και προσωπικού στις φυλακές Κορυδαλλού, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ενώ εμβολιασμοί με αδιάθετες δόσεις από τα ραντεβού που αναβλήθηκαν έγιναν και σε μετανάστες και προσωπικό, στον στον ειδικό χώρο παραμονής αλλοδαπών, στην Αμυγδαλέζα.

Δείτε επίσης: Που δόθηκαν τα εμβόλια που δεν χρησιμοποιήθηκαν

Το κυβερνητικό επιτελείο που είναι επιφορτισμένο με την επιχείρηση εμβολιασμού  «Ελευθερία» ακολουθεί τη στρατηγική «καμία δόση χαμένη». Έτσι, κατά τη διάρκεια της Τρίτης όλα τα ραντεβού που αναβλήθηκαν εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών, έγινε μια τεράστια προσπάθεια μην πεταχτούν τα φιαλίδια με τις αδιάθετες δόσεις.

Στον Μηχανισμό Αναπλήρωσης Ραντεβού που δημιουργήθηκε προληπτικά από την αρχή του εμβολιαστικού προγράμματος κανονονικά καλούνται να καλύψουν τις αδιάθετες δόσεις στελέχη των σωμάτων ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων λόγω της δεδομένης ετοιμότητάς τους να ανταποκριθούν άμεσα σε κλήση για εμβολιασμό. Από χθες Τρίτη, ωστόσο, στον μηχανισμό αναπλήρωσης προστέθηκαν και οι δομές αυξημένου κινδύνου που βρίσκονται αργότερα στην σειρά προτεραιοποίησης.

Την ίδια ώρα, έχουν ήδη δρομολογηθεί οι διαδικασίες για τον άμεσο επαναπρογραμματισμό όλων των ραντεβού που αναβλήθηκαν λόγω της κακοκαιρίας. Περισσότερες λεπτομέρειες θα δώσουν κατά τη διάρκεια της απογευματινής ενημέρωσης, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.