Από τις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης 17/2 οι εμβολιασμοί – Που δόθηκαν τα εμβόλια που δεν χρησιμοποιήθηκαν

  • Γιάννα Σουλάκη
Θεμιστοκλέους
Από τις 12 και μετά θα ξεκινήσει το εμβολιαστικό πρόγραμμα "Ελευθερία" στην Αττική, καθώς ο πρωινός παγετός και ο χιονιάς θα μπορούσε να προκαλέσει κινδύνους στην μετάβαση των πολιτών στα εμβολιαστικά κέντρα.

Με απόφαση του Υπουργείου Υγείας, το αυριανό εμβολιαστικό πρόγραμμα για την Αττική θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι. Όσοι πολίτες είχαν προγραμματισμένα ραντεβού από τις 08.00 πμ έως τις 12 μμ το πρωί της Τετάρτης 17/2, θα λάβουν εκ νέου ειδοποίηση για το πότε θα επαναπρογραμματιστούν οι εμβολιασμοί τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για τους πολίτες στην Αττική και σε όλες τις περιοχές της χώρας, που έχασαν το προγραμματισμένο ραντεβού τους σήμερα εξαιτίας της κακοκαιρίας «Μήδεια», θα λειτουργήσουν εκτάκτως την ερχόμενη Κυριακή 21/2 τα εμβολιαστικά κέντρα, στα οποία παρουσιάστηκε πρόβλημα με τον χιονιά.

Προτεραιότητα θα έχουν στους εμβολιασμούς της Κυριακής, όσοι ήταν να λάβουν σήμερα τη δεύτερη δόση του εμβολίου, η οποία πρέπει να πραγματοποιηθεί σε συγκεκριμένο χρόνο.

Παρά τις δυσκολίες στην πρόσβαση των πολιτών εξαιτίας της πρωτοφανούς κακοκαιρίας, ωστόσο, το 40% των εμβολιασμών πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αττική, αλλά και το 70% στο σύνολο της χώρας.

Που χορηγήθηκαν τα εμβόλια από τα ραντεβού που δεν έγιναν

Το Υπουργείο Υγείας ενεργοποίησε σήμερα το σχέδιο αναπλήρωσης δόσεων εμβολίων, από τα ραντεβού που δεν διενεργήθηκαν. Έτσι, προκειμένου να μην καταστραφούν χιλιάδες δόσεις εμβολίων της Pfizer, τα οποία μετά την έξοδό τους από την βαθιά κατάψυξη συντηρούνται σε απλό ψυγείο μόνο για 5 ημέρες, χορηγήθηκαν εκτός προγραμματισμού 1.000 δόσεις σε άλλες ομάδες του πληθυσμού, εκτός διαδικασίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, 700 εμβόλια χορηγήθηκαν στις φυλακές Κορυδαλλού σε κρατούμενους και προσωπικό και ακόμη 300 δόσεις στο κλειστό κέντρο Κράτησης Μεταναστών στην Αμυγδαλέζα.