Σε κινητικότητα 1.618 γιατροί και εργαζόμενοι του ΕΣΥ! Στα χέρια Άδωνι τα ονόματα

  • Iatropedia
Όχι μόνο νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό αλλά και γιατροί μπαίνουν τελικώς σε καθεστώς κινητικότητας καθώς θα αλλάξουν άμεσα νοσοκομείο. Τι αναφέρουν οι λίστες που ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Υγείας

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Λίστες με ονόματα, διευθύνσεις, ειδικότητα αλλά και νέα θέση εργασίας έχει στα χέρια του ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης. Πρόκειται για ονόματα γιατρών, νοσηλευτών αλλά και διοικητικού προσωπικού, εργαζόμενοι που θα κληθούν άμεσα να μεταφερθούν σε άλλο νοσοκομείο από αυτό που εργάζονται σήμερα.

Με βάση τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση στις λίστες με τους εργαζόμενους που θα μεταφερθούν είναι και 280 γιατροί παρότι η ηγεσία του υπουργείου υγείας διαβεβαίωνε ότι δε θα πειραχθεί κανένας από το ιατρικό προσωπικό. Ωστόσο οι γιατροί αυτοί θα μπουν σε μίνι κινητικότητα καθώς μέχρι να ολοκληρωθεί η γραφειοκρατική διαδικασία και να αλλάξουν νοσοκομείο πιθανώς να περάσουν κάποιες ημέρες. Άλλωστε και η ένταξη και η αφομοίωσή τους από άλλο υγειονομικό σχηματισμό θα διαρκέσει ένα χρονικό διάστημα.

Στις λίστες του Άδωνι Γεωργιάδη υπάρχουν όμως και νοσηλευτές αλλά και διοικητικό προσωπικό που θα τεθούν σε καθεστώς κινητικότητας.

Με βάση τα όσα δηλώνει ο υπουργός Υγείας οι εργαζόμενοι που θα μετακινηθούν αλλά δε θα απολυθούν θα προέλθουν από μονάδες με χαμηλή αποδοτικότητα και πληρότητα που θα μετατραπούν σε κέντρα υγείας αστικού Τύπου αλλά και σε μονάδες φροντίδας ασθενών σε τελικό στάδιο.

Να σημειωθεί πάντως ότι οι ανακοινώσεις του υπουργείου υγείας περιελάμβαναν αρχικά 1240 εργαζόμενους που θα έμπαιναν σε κινητικότητα ενώ στη συνέχεια ο αριθμός είχε μειωθεί σε 1050. Η λίστα όμως μεγάλωσε και τελικώς 1618 εργαζόμενοι της Υγείας θα μπουν σε καθεστώς κινητικότητας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ποιοι κλάδοι Υγείας στην εκπαίδευση καταργούνται! Που θα μεταφερθούν οι καθηγητές

Τα λουκέτα στο ΕΣΥ βγάζουν στο δρόμο τους εργαζόμενους! Στην εντατική σήμερα τα νοσοκομεία

Μήνυμα Άδωνι στους εργαζόμενους του ΕΣΥ! Τι έγραψε στο twitter

Έρχεται ρευστό στο ΕΣΥ! Πόσα χρήματα θα δοθούν σε ιδιώτες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν