Σε κίνδυνο οι ασθενείς του 1ου Νοσοκομείου ΙΚΑ

  • Iatropedia
Τον κώδωνα του κινδύνου για τις συνθήκες νοσηλείας των ασθενών στο 1ο Νοσοκομείο του ΙΚΑ που αποτελεί πλέον παράρτημα του Σισμανογλείου κρούουν οι εργαζόμενοι.

Το νοσοκομείο εξαιτίας του σχεδίου περί των συγχωνεύσεων στο ΕΣΥ εντάσσεται πλέον στο Σισμανόγλειο με αποτέλεσμα η υποβάθμισή του να είναι συνεχής.

Οι εργαζόμενοι περιγράφουν με τα πιο γκρίζα χρώματα τις επικίνδυνες συνθήκες που επικρατούν πλέον. Όπως τονίζουν χαρακτηριστικά: «Η τεράστια έλλειψη σε βασικά αντιδραστήρια, βασικές εξετάσεις, υλικά και φάρμακα θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών που νοσηλεύουμε, καθιστούν αδύνατη την άσκηση βασικών ιατρικών πράξεων (αφήνοντας έκθετο το προσωπικό του νοσοκομείου) και αμφισβητούν επί της ουσίας την ίδια τη λειτουργία του νοσοκομείου».

Ταυτόχρονα σημειώνουν ότι αποψιλώνεται το προσωπικό καθώς λιγοστεύει καθημερινώς ενώ παρανόμως τοποθετούνται νέοι ειδικευόμενοι όχι στο 1ο Νοσοκομείο αλλά στο Σισμανόγλειο.

Ο σύλλογος των εργαζομένων θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος, ενώ ζητά την άμεση επίλυση των προβλημάτων αλλά και την καταβολή δεδουλευμένων και εφημερίων που οφείλονται στους εργαζόμενους εδώ και επτά μήνες.