Σε ιδιωτικές εταιρείες οι έλεγχοι για τα χρέη του ΕΟΠΥΥ!

  • Iatropedia
Αφού οι υπάρχουσες δημόσιες υπηρεσίες δεν μπορούν ούτε την εκκαθάριση των χρεών να κάνουν λόγω έλλειψης προσωπικού, ανατίθεται το έργο για άλλη μια φορά σε ιδιώτες.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Στοίβες και μάλιστα μέσα σε σακούλες σκουπιδιών είναι εδώ και καιρό όλα τα έγγραφα και οι αποδείξεις των προμηθευτών του ΕΟΠΥΥ που περιμένουν να εισπράξουν τα οφειλόμενα από τον οργανισμό.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες αδυνατούν να κάνουν τους ελέγχους και να εκκαθαρίσουν τους λογαριασμούς ώστε να αποφανθούν πόσα οφείλει ο ΕΟΠΥΥ. Έτσι γιατροί, κλινικές, διαγνωστικά κέντρα αλλά και άλλοι προμηθευτές αναμένουν μάταια να πληρωθούν από τον οργανισμό ο οποίος επικαλείται δυσκολία στην εκκαθάριση.

Με τροπολογία Άδωνι Γεωργιάδη στη Βουλή στο σύστημα μπαίνουν και επίσημα πια ιδιωτικές εταιρείες οι οποίες θα αναλάβουν να κάνουν αυτούς τους ελέγχους.

Ειδικότερα όπως προβλέπεται στην τροπολογία θα επισπευστούν οι διαδικασίες της εκκαθάρισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών του ΕΟΠΥΥ και της αποπληρωμής τους και προς αυτή την κατεύθυνση, με απόφαση των Υπουργών Υγείας και Οικονομικών θα ανατίθεται ο έλεγχος των παραστατικών δαπανών σε ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες. Με Κοινή Υπουργική Απόφαση θα γίνονται αποδεκτά τα αποτελέσματα των ελέγχων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στα άκρα για τον ΕΟΠΥΥ! Γιατροί: Συνεχίζουμε απεργία ως τις 27! Άδωνις: «Συνεχίζω κι εγώ»!

Κόντρα εκατομμυρίων στον ΟΚΑΝΑ! Εξελίξεις με παραιτήσεις και αλληλοκατηγορίες

Παράταση στις αναπηρικές συντάξεις λόγω απεργίας στον ΕΟΠΥΥ!

Ανοίγει ο ΕΟΠΥΥ σε ιδιώτες! Τι προβλέπει τροπολογία Άδωνι