Σε ετοιμότητα οι φαρμακοποιοί – Nέα μάχη για τη διαφύλαξη του ελεγχόμενου ωραρίου

  • Iatropedia
Έκτακτη γενική συνέλευση αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν οι φαρμακοποιοί το Σάββατο 28 Μαρτίου κυρίως για να συζητήσουν τα ζητήματα που έχουν προκύψει με το ωράριο λειτουργίας και το "χάος που έχει δημιουργηθεί με άμεσο τον κίνδυνο κατάργησης της εφημεριών".

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

«Καζάνι» που βράζει πάλι ο χώρος των φαρμακείων με το ΔΣ του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου να έχει συγκαλέσει έκτακτη Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων από ολόκληρη την χώρα με κεντρικό θέμα «την ρύθμιση της λειτουργίας των φαρμακείων με την κατάργηση του θεσμού του διευρυμένου ωραρίου (νόμος Λοβέρδου 3918/2011) και όλων των μνημονιακών διατάξεων πού έχουν απορρυθμίσει την αγορά του φαρμάκου».

Όπως εξηγούν σε σχετική τους ανακοίνωση οι φαρμακοποιοί, «δεν μπορούν με το πρόσχημα των επενδύσεων, μερικές εκατοντάδες φαρμακείων να καταδικάζουν τις χιλιάδες των φαρμακοποιών, που από άκρο σε άκρο σε ολόκληρη την Ελλάδα αλλά και στις γειτονιές, στηρίζουν καθημερινά τον ασθενή και τον ηλικιωμένο, τονίζουν οι εκπρόσωποι των φαρμακοποιών. Η υγεία πρέπει επιτέλους να σταματήσει να αποτελεί χρηματοοικονομικό μέγεθος»!

Όπως τονίζει μάλιστα ο πρόεδρος του ΠΦΣ, Κωνσταντίνος Λουράντος, «με την χαώδη αυτή κατάσταση ουσιαστικά οι εφημερίες απαξιώνονται και καταργούνται, οι ώρες λειτουργίας επικεντρώνονται στις ώρες αγοραστικής αιχμής, ενώ το φαρμακείο της γειτονιάς αργοσβήνει μπροστά στα πολυκαταστήματα φαρμάκων και χιλιάδες φαρμακοποιοί οδηγούνται στη ανεργία και στην ανέχεια».

Οι φαρμακοποιοί υπενθυμίζουν την σαφή αναφορά του προεκλογικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ (Σεπτέμβριος 2014 ) όπου μεταξύ άλλων ρητά αναφέρεται πως «η αγορά των φαρμακείων δεν αποτελεί μια τυπική αγορά και δεν πρέπει να αφήνεται να ρυθμιστεί από τους κανόνες της αγοράς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στα κάγκελα οι φαρμακοποιοί για την απελευθέρωση ωραρίου! Τι ζητά η τρόικα