Σε εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς καλεί η ΠΟΕΔΗΝ

  • Γιάννα Σουλάκη
Πρωτομαγιά
Αντιλαϊκές πολιτικές, μνημονιακές δεσμεύσεις, λιτότητα στους μισθούς και στις συντάξεις, και βάρβαροι αντιασφαλιστικοί νόμοι καθιστούν τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, πιο επίκαιρο από ποτέ, υποστηρίζει η ΠΟΕΔΗΝ.

Ανακοίνωση για τον Εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς εξέδωσε η ΠΟΕΔΗΝ, με την οποία καλεί σε Απεργιακή Κινητοποίηση την 1η Μαϊου, στις 11 το πρωί στην Πλατεία Κλαυθμώνος. 

"Η Πρωτομαγιά, ως εργατική γιορτή, καθιερώθηκε στις 20 Ιουλίου 1889, κατά τη διάρκεια του ιδρυτικού συνεδρίου της Δεύτερης Διεθνούς (Σοσιαλιστικής Διεθνούς) στο Παρίσι, σε ανάμνηση του ξεσηκωμού των εργατών του Σικάγου την 1Η Μαΐου 1886, που διεκδικούσαν το οκτάωρο και καλύτερες συνθήκες εργασίας. Κατέληξε σε αιματοχυσία λίγες μέρες αργότερα, με την επέμβαση της αστυνομίας και των μπράβων της εργοδοσίας. Στη χώρα μας, ο πρώτος εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς έγινε το 1893, στην Αθήνα, με πρωτοβουλία του Κεντρικού Σοσιαλιστικού Συλλόγου του Σταύρου Καλλέργη", αναφέρουν κάνοντας μια ιστορική αναδρομή οι εργαζόμενοι της Ομοσπονδίας.

Τι συμβαίνει σήμερα - Πρωτομαγιά 2019..

Παρά την (δήθεν) έξοδο από τα μνημόνια η αντιλαϊκή πολιτική συνεχίζεται με την ίδια ένταση, λέει η ΠΟΕΔΗΝ:

"Οι μνημονιακές δεσμεύσεις και εφαρμοστικοί νόμοι διατηρούνται σε πλήρη ισχύ, η λιτότητα είναι κυρίαρχη στους μισθούς και στις συντάξεις, οι βάρβαροι αντιασφαλιστικοί νόμοι υλοποιούνται απαρέγκλιτα, οι ευέλικτες μορφές εργασίας είναι κυρίαρχες στην απασχόληση, οι περικοπές στην υγεία, την παιδεία και την κοινωνική πρόνοια το ίδιο. Η ανεργία παραμένει σε επίπεδα ρεκόρ για την Ευρώπη, οι αλλαγές στον νόμο Κατσέλη κλιμακώνουν την επίθεση ενάντια στην πρώτη κατοικία, οι ιδιωτικοποιήσεις παραμένουν ως βασικό εργαλείο της πολιτικής της κυβέρνησης για το ξεπούλημα του δημόσιου κοινωνικού πλούτου. Πολιτική ξεπουλήματος στα Εθνικά θέματα και στην Εθνική περιουσία".

Η Γιορτή της Πρωτομαγιάς έχει παγκόσμιο χαρακτήρα για τους ανθρώπους της μισθωτής εργασίας, αναφέρουν οι εργαζόμενοι:

"Με συγκεντρώσεις και πορείες, η εργατική τάξη βρίσκει την ευκαιρία να προβάλει τα κοινωνικά και οικονομικά της επιτεύγματα και να καθορίσει το διεκδικητικό της πλαίσιο για το μέλλον. Η Πρωτομαγιά είναι απεργία και όχι αργία, όπως συμβαίνει στην Ελλάδα, αλλά και σε πολλές χώρες του κόσμου".

Τι διεκδικούν οι εργαζόμενοι στη Υγεία-Πρόνοια

Οι εργαζόμενοι στην Υγεία-Πρόνοια αγωνιζόμαστε για ειρήνη, δημοκρατία, δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια, ισότητα και:

  • Βελτίωση συνθηκών εργασίας
  • Αμοιβές – ωράρια
  • Κοινωνική Ασφάλιση
  • Υγεία – Παιδεία
  • Κοινωνική Δικαιοσύνη
  • Ειρήνη
  • για Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας ανοιχτά, εξοπλισμένα και στελεχωμένα, για ένα Ε.Κ.Α.Β που να ανταποκρίνεται άμεσα και έγκαιρα στις ανάγκες του πολίτη, για Προνοιακά ιδρύματα που να διασφαλίζουν την περίθαλψη και την αξιοπρέπεια, για ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας αντάξιο του ασθενή!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν