Σε εφαρμογή το πλαφόν στις εξετάσεις που ζητάει κάθε γιατρός…

  • Iatropedia
Μόνο στις δημόσιες δομές υγείας (ΕΣΥ και ΠΕΔΥ) θα διεξάγονται δωρεάν οι εξετάσεις ασφαλισμένων στους οποίους την παραπομπή έκανε θεράπων ιατρός με συμπληρωμένο το μηνιαίο επιτρεπτό αριθμό παραπομπών... Τάδε έφη ο διοικητής του ΕΟΠΥΥ, Δημήτρης Κοντός σε ενημερωτικό σημείωμα προς τους ιατρικούς συλλόγους τονίζοντας όμως ότι καθώς το μέτρο εφαρμόζεται πρώτη φορά στην χώρα μας, είναι δεκτές οι όποιες παρατηρήσεις...

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Στη Δ/νση Στρατηγικού Σχεδιασμού του ΕΟΠΥΥ Αποστόλου Παύλου 12, Μαρούσι Τ.Κ. 15123, email: d8@eopyy.gov.gr, Fax: 2108110870, ΤΜΗΜΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΑΓΟΡΑΣ & ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΑΡΟΧΩΝ ΠΦΥ, τηλ. 2108110849, 850 και 842), μπορούν να αποστέλουν οι ενδιαφερόμενοι φορείς υγείας τις παρατηρήσεις τους σχετικά με τα πλαφόν διαγνωστικών εξετάσεων ανά ειδικότητα.

Μέχρι τότε όμως, κάθε γιατρός ανάλογα την ειδικότητά του, θα πρέπει να γραφει με φειδώ εξετάσεις ώστε να μην καλύπτει γρήγορα το επιτρεπόμενο πλαφόν. Γιατί εφόσον το καλύψει, τότε οι εξετάσεις που γράφει στους ασθενείς του μπορούν να γίνουν μόνο σε νοπσοκομείο ή πολυιατρείο του ΠΕΔΥ κι όχι σε ιδιωτικό διαγνωστικό ή κλινική.

Διαβάστε την ανακοίνωση από τον ΕΟΠΥΥ:

Σας γνωρίζουμε ότι έχουν τεθεί σε πλήρη εφαρμογή στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης e-prescription τόσο οι μη επιλέξιμες εξετάσεις που δεν σχετίζονται με την ειδικότητα του γιατρού όσο και τα επιτρεπόμενα αριθμητικά όρια ανά ειδικότητα με τα οποία ένας γιατρός μπορεί να παραπέμψει τον ασφαλισμένο του ΕΟΠΥΥ σε ιδιώτη πάροχο, όπως καθορίστηκαν με την υπουργική απόφαση 113385/31-12-2014 (ΦΕΚ Β’/35/14-01-2015).

Διευκρινίζουμε ότι τα συγκεκριμένα αριθμητικά όρια δεν εμποδίζουν τον θεράποντα ιατρό από την παραπομπή για διαγνωστικές εξετάσεις όταν αυτές κρίνονται απαραίτητες, όμως σε αυτή την περίπτωση διενεργούνται δωρεάν μόνο στις δημόσιες δομές.

Δεδομένου ότι πρόκειται για ένα σύστημα το οποίο για πρώτη φορά εφαρμόζεται στη χώρα μας είναι προφανές ότι κάθε τεκμηριωμένη πρόταση για βελτίωση των υφιστάμενων ορίων από αρμόδιους φορείς όπως τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, τις ιατρικές επιστημονικές εταιρίες, τα Νοσοκομεία, τις Κλινικές και λοιπούς επίσημους φορείς είναι ευπρόσδεκτη.

Οι προτάσεις σας μπορούν να αποστέλλονται στη Δ/νση Στρατηγικού Σχεδιασμού του ΕΟΠΥΥ Αποστόλου Παύλου 12, Μαρούσι Τ.Κ. 15123, email: d8@eopyy.gov.gr, Fax: 2108110870, ΤΜΗΜΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΑΓΟΡΑΣ & ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΑΡΟΧΩΝ ΠΦΥ, τηλ. 2108110849, 850 και 842)

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ

Δ. ΚΟΝΤΟΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν