Σε αναστάτωση οι Έλληνες «ατμιστές» εξαιτίας νομοσχεδίου που στοχοποιεί το ηλεκτρονικό τσιγάρο

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Η Κοινότητα Ελλήνων Ατμιστών διοργάνωσε σήμερα συνέντευξη Τύπου στην οποία εκπρόσωποί της εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκεια και αντίθεση τους προς την ψήφιση της "Προσαρμογής της Ελληνικής νομοθεσίας προς την Οδηγία 2014/40/ΕΕ περί προσέγγισης νομοθετικών, κανονιστικών και διοικητικών διατάξεων των κρατών μελών για προϊόντα καπνού και συναφή προϊόντα".

Όπως υποστηρίζουν, πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που βαίνει προς ψήφιση, χωρίς ο νομοθέτης να έρθει σε διάλογο με τους άμεσα εμπλεκόμενους (επιστήμονες, ερευνητές, ατμιστές, πρώην καπνιστές), ώστε αυτό να ανταποκρίνεται όσο το δυνατόν περισσότερο στην πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί, με την ολοένα και αυξανόμενη εγκατάλειψη του παραδοσιακού τσιγάρου και την μεταστροφή των καπνιστών στο άτμισμα.

Στην συνέντευξη αυτή επίσημος προσκεκλημένος ήταν ο Δρ. Κωνσταντίνος Φαρσαλινός (που παρουσίασε τα αποτελέσματα των πιο πρόσφατων ερευνών και μελετών και ανέλυσε τα επιστημονικά δεδομένα), τα οποία όπως είπε, σε αρκετές περιπτώσεις παγκοσμίως έχουν παραποιηθεί αποτρέποντας πολλούς καπνιστές από το να σταματήσουν το κάπνισμα ξεκινώντας το ηλεκτρονικό τσιγάρο.