Σε αναμονή οι γιατροί για όλο το ρευστό από ΕΟΠΥΥ!

  • Iatropedia
Λίγα εισπράττουν τελικά οι ιδιώτες γιατροί που είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ καθώς η ηγεσία του υπουργείου Υγείας αποπληρώνει τμηματικά και με μικρά ποσά το ιατρικό προσωπικό σε όλη τη χώρα. Τι θα γίνουν τα χρήματα που τους οφείλονται ακόμη από το 2010;

Μάλλον θεωρείται δύσκολο να τα λάβουν άμεσα καθώς το ταμείον είναι μείον και προς το παρόν τους χορηγούνται ποσά που οφείλονται μόνο από το 2012.

Οι πληρωμές αυτές ξεκίνησαν ήδη από προχθές γι αυτό και ο κλάδος αναμένει να δει τι ποσά κατεβλήθησαν τελικώς πριν προχωρήσει στις τελικές του αποφάσεις.

Άλλωστε οι γιατροί έχουν προειδοποιήσει και με εξώδικο ότι αν δεν πληρωθούν έως τις 15 Αυγούστου για εξετάσεις και ιατρικές πράξεις που έχουν κάνει από τις αρχές του έτους έως και τον Ιούνιο, καθώς και τα ποσά που τους οφείλονται από δεδουλευμένα μέχρι το Δεκέμβριο του 2011, θα προχωρήσουν από 20 Αυγούστου και έως τις 2 Σεπτεμβρίου σε προειδοποιητική επίσχεση. Τι σημαίνει αυτό; Οι ασφαλισμένοι θα είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν από την τσέπη τους και τις επισκέψεις σε γιατρούς και στη συνέχεια να διεκδικούν τα χρήματά τους από τον ΕΟΠΥΥ.

Βέβαια η μικρή δόση …αναπνοής που τους χορηγήθηκε είναι πιθανό να αναστείλει προσωρινά τα σχέδιά τους για τις κινητοποιήσεις.

Τα χρέη του ΕΟΠΥΥ εκτιμώνται σε 230 εκ. ευρώ από τις αρχές του 2012, ενώ ταυτόχρονα οφείλονται από το 2010 και το 2011 άλλα 570 εκ. ευρώ.